«Τρικυμία», μια παράσταση – εμπειρία για συμμετέχοντες και θεατές

«Τρικυμία», μια παράσταση – εμπειρία για συμμετέχοντες και θεατές

Ακόμα και οι φυλακισμένοι έχουν δικαίωμα στην τέχνη. Το ότι ένας άνθρωπος μπορεί να επέδειξε παραβατική συμπεριφορά, αυτό δεν σημαίνει ότι μέσα του δεν μπορεί να κρύβεται ένας ηθοποιός. Ο «Θάλαμος αρ. 6» μια διασκευή της νουβέλας του Άντον Τσέχωφ «Θάλαμος αρ. 6, 200 χρόνια μετά», θα παρουσιαστεί στις 12 και 13 Μαϊου στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού.

Γράφει ο

Σταύρος Ξηντάρας

Το Εθνικό Θέατρο πραγματοποίησε τον περασμένο Ιούνιο το πρώτο Θεατρικό Εργαστήριο  στις φυλακές Κορυδαλλού, με συμμετέχοντες από όλες τις πτέρυγες και παρουσίασε το έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ .
 

1

Η συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης και με το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά.  Το ερευνητικό αυτό εργαστήριο αντλεί φέτος έμπνευση από τον συγγραφέα Άντον Τσέχωφ και παρουσιάζει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του παλιού σιδηρουργείου των φυλακών, μια διασκευή της νουβέλας του «Θάλαμος αρ. 6», στις 12 και 13 Μάιου.

Οι πρόβες διήρκησαν 10 μήνες όπου οι ηθοποιοί – κρατούμενοι με την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Στρατή Πανούριου, διασκεύασαν το έργο του Τσέχωφ, χρησιμοποιώντας προσωπικές σκέψεις και ανησυχίες.

w

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Στάθης Λιβαθινός σημειώνει: «μέσα στους τοίχους του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού επιχειρούμε φέτος με τον Τσέχωφ – όπως και πέρυσι με τον Σαίξπηρ – ένα ταξίδι με τους κρατούμενους, που ανοίγει τις καρδιές και τον νου και δίνει φτερά στη σκέψη και τη φαντασία. Ένα ταξίδι που μας αφορά όλους, περισσότερο από όσο μπορούμε να φανταστούμε. Γιατί μέσα από αυτό το ταξίδι, μέσα από την αγάπη, τα συλλογικότητα και τη δημιουργικότητα, οι κρατούμενοι παραδίδουν ένα μάθημα ελεύθερης σκέψης

 

Ταυτότητα παράστασης

Διασκευή – Μουσική επιμέλεια: Θεατρική Ομάδα Κ.Κ. Κορυδαλλού

Σκηνοθεσία: Στρατής Πανούριος

Σκηνική – Ενδυματολογική επιμέλεια: Διονύσης Ξαξίρης

Βοηθός σκηνοθέτη: Γιολάντα Κωνσταντινίδου (Κοινωνιολόγος Κ.Κ. Κορυδαλλού)

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Σοφικίτης

Σκίτσο: Νίκος Σιμάκος

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITISMOS/331442-Trikymia-mia-parastase-empeiria-gia-symmetechontes-kai-theates ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...