Τρισάγιο για τα θύματα των πυρκαγιών της Αττικής τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Τρισάγιο για τα θύματα των πυρκαγιών της Αττικής τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Τα αισθήματα βαθιάς οδύνης του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ομογένειας της Πόλης για την τραγωδία που έπληξε την Αττική, με δεκάδες θύματα και χιλιάδες συνανθρώπους μας να δοκιμάζονται, καθώς και τη συμπαράσταση της Μητρός Εκκλησίας προς το σύνολο του ελληνικού λαού, εξέφρασε για άλλη μία φορά ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος σήμερα το πρωί, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία χοροστάτησε, στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Πικριδίου, τέλεσε Τρισάγιο στη μνήμη όλων όσοι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών.

«Παρακολουθούμε όλοι με αγωνία και με άγχος τις λεπτομέρειες από τα μέσα γενικής ενημερώσεως. Ήτο μια πραγματική τραγωδία. Συμπάσχουμε με τον ελληνικό λαό, εμείς το σημερινό εδώ μικρόν ποίμνιο, με τον μεγάλο πόνο του ελληνικού λαού και ιδιαιτέρως των κατοίκων της Αττικής, οι οποίοι επλήγησαν. Σκεφτείτε πόσο μεγάλη τραγωδία είναι, στα καλά καθούμενα, να είσαι καλά, να πηγαίνεις για διακοπές, μέσα στη καρδιά του καλοκαιριού, και να χάνεις από τη μια στιγμή στην άλλη τα πάντα», σημείωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, σε ομιλία του στην Κοινοτική Αίθουσα του Ναού, ο οποίος έχει παραχωρηθεί από το Πατριαρχείο προς εξυπηρέτηση της ρουμανικής κοινότητας της Πόλεως.

«Ευχόμεθα να μην υπάρξουν άλλα θύματα», συνέχισε ο Παναγιώτατος και πρόσθεσε: «Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, εγώ προσωπικώς, συμμερίστηκα αυτόν τον πόνο των αδελφών μας και έσπευσα να εκφράσω τη συμπάθεια της Μητρός Εκκλησίας προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τους Μητροπολίτας, των οποίων αι Επαρχίαι ιδιαιτέρως επλήγησαν, όπως είναι η Ιερά Μητρόπολις Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, η Ιερά Μητρόπολις Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού. Συνελυπήθην τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, διότι αυτήν την στιγμή φέρουν εις στους ώμους των το βάρος, τον πόνο, την θλίψη, τον καημό, την τραγωδία ολοκλήρου του ελληνικού λαού, οι άρχοντες της Ελλάδος, και η προσευχή μας είναι πρώτον για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων αυτής της τραγωδίας, γι’ αυτό κάναμε προ ολίγου το Τρισάγιον εις τον Ναό της Αγίας Παρασκευής, αλλά και υπέρ του να θεραπεύσει ο ‘Αγιος Θεός, που είναι Πατήρ των οικτιρμών και πάσης παρακλήσεως, όλες τις πληγές που άνοιξε αυτή η τραγωδία. Να γίνουν καλά οι τραυματισμένοι, να μην υπάρξουν άλλα θύματα, και το Κράτος και όλοι οι φορείς και οι εθελονταί, οι ιδιώτες, οι πάντες, να συνδράμουν ώστε να επουλωθούν οι πληγές και να ανακουφιστεί ο πόνος των πληγέντων αδελφών μας. Γνωρίζουμε όλοι ότι πάρα πολλές χώρες, η Τουρκία εκ των πρώτων, η Ρουμανία επίσης, που έστειλε χθες αεροπλάνα πυροσβεστικά, και πολλοί ηγέτες συμμερίστηκαν τον πόνο του ελληνικού λαού και σπεύδουν να βοηθήσουν ηθικώς και υλικώς σε αυτήν την ανείπωτη τραγωδία, την οποία, όπως είπε και ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, ‘’δεν χωράει ο νους του ανθρώπου”, και δεν μπορούμε να την περιγράψουμε με λόγια, παρά μόνον να βιώσουμε και εμείς τον πόνο και την θλίψη των πονεμένων συνανθρώπων μας, ομόδοξων και ομογενών».

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/338266-Trisagio-gia-ta-thymata-ton-pyrkagion-tes-Attikes-telese-o-Oikoymenikos-Patriarches ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...