Τσίπρας – Γκουρία: Αφήνουμε πίσω μας την κρίση και περνάμε στην εποχή της δίκαιης ανάπτυξης

Τσίπρας – Γκουρία: Αφήνουμε πίσω μας την κρίση και περνάμε στην εποχή της δίκαιης ανάπτυξης

«Αφήνουμε πίσω μας την κρίση και περνάμε στην εποχή της δίκαιης ανάπτυξης» (Βίντεο)

«Η ελληνική οικονομία δεν έχει πλέον ανάγκη από επιπλέον μέτρα επιβάρυνσης αλλά ελάφρυνση της λιτότητας» είπε ο Αλ. Τσίπρας – «Είστε έτοιμοι να εκτοξευτείτε» σημείωσε ο Άνχελ Γκουρία.

Δείτε τις κοινές δηλώσεις Τσίπρα – Γκουρία:

«Μετά από τρία χρόνια συστηματικής προσπάθειας, η Ελλάδα τα κατάφερε. Ένας ιστορικός κύκλος ολοκληρώνεται, αφήνουμε πίσω μας την κρίση, τις παθογένειες του παρελθόντος, την ασφυκτική επιτροπεία και τους καταναγκασμούς που τη συνόδευαν. Περνάμε σε μια νέα εποχή» επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο των κοινών δηλώσεων με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) Άνχελ Γκουρία.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, η Ελλάδα έγινε πρωταθλήτρια χώρα στις μεταρρυθμίσεις, όχι μόνο στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη, αλλά και μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ, τα τρία τελευταία χρόνια. «Μεταρρυθμίσεις δίκαιες αλλά αναγκαίες πολλές από αυτές, καθώς ανοίγουν μια πολύ σημαντική προοπτική για την ανάπτυξη της οικονομίας, για την εγκαθίδρυση μιας πιο δίκαιης προοπτικής ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία τα επόμενα χρόνια», επισήμανε ο Αλ. Τσίπρας.

«Η έκθεση του ΟΟΣΑ διαπιστώνει το εντυπωσιακό εύρος και βάθος των μεταρρυθμίσεων που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια. Καταγράφει βελτίωση ανταγωνισμού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος, αύξηση της αποδοτικότητας του δημόσιου τομέα και αναβάθμιση των κοινωνικών δομών» τόνισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε:

«Η Ελλάδα ακολουθεί ανοδική πορεία οικονομικής ανάπτυξης, η ανεργία σταδιακά αποκλιμακώνεται, οι εξαγωγές και οι επενδύσεις αυξάνονται, οι προσδοκίες αποκτούν θετικό πρόσημο και κυρίως, υπάρχει ένα ολοκληρωμένο, δικό μας αυτή τη φορά, εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο».

Παράλληλα ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «η ελληνική οικονομία δεν έχει ανάγκη από επιπλέον μέτρα επιβάρυνσης, αλλά από ένα σχεδιασμένο πλάνο συνέχισης των μεταρρυθμίσεων και ελάφρυνσης της οικονομίας, ώστε να δημιουργηθεί χώρος για επιπλέον ανάπτυξη».

Α. Γκουρία: Είστε έτοιμοι να εκτοξευτείτε

«Οι προσπάθειες της Ελλάδας δικαιώνονται», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία επικαλούμενος τα στοιχεία της ετήσιας οικονομικής έρευνας του Οργανισμού για την Ελλάδα (Economic Survey of Greece 2018), την οποία παρέδωσε στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Τοποθετήθηκαν τα θεμέλια για μια βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη, και μάλιστα μακροπρόθεσμα», είπε ο κ. Γκουρία και συνεχάρη τον κ. Τσίπρα, λέγοντας: «Συγχαρητήρια κύριε πρωθυπουργέ, εσείς επαναφέρατε την Ελλάδα πίσω, από το χείλος του γκρεμού».

Υπενθύμισε δε, πως κάποτε γινόταν συζήτηση για «Grexit», ενώ τώρα γίνεται συζήτηση μόνο για «Exit» της Ελλάδας από το μνημονιακό πρόγραμμα.

«Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που η ανάπτυξη μπορεί και να υποτιμάται στα στοιχεία που έχουμε. Μακροπρόθεσμα ενδεχομένως θα έχουμε φτάσει σε ένα πιο βιώσιμο επίπεδο βιωσιμότητας. Είστε έτοιμοι να εκτοξευτείτε» σημείωσε  άλλο σημείο ο γ.γ. του ΟΟΣΑ. Όπως είπε, περνάμε πλέον στην επόμενη φάση, της δίκαιης ανάπτυξης.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/330311-Tsipras-Gkoyria-Aphenoyme-piso-mas-ten-krise-kai-pername-sten-epoche-tes-dikaies-anaptyxes ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...