Τσίπρας: Η έξοδος από την κρίση σηματοδοτεί και μείωση φόρων

Τσίπρας: Η έξοδος από την κρίση σηματοδοτεί και μείωση φόρων

To μήνυμα ότι η έξοδος από την κρίση, θα σημάνει τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για τους πολίτες, έστειλε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο συνέδριο του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου «Η Ωρα της Ελληνικής Οικονομίας».

Όπως παραδέχτηκε ο Αλ. Τσίπρας, η υψηλή φορολογία αποτελεί πρόσκομμα στην ανάπτυξη και αναφερθείς στις μειώσεις είπε ότι «προβλέπεται και στο μεσοπρόθεσμο και θα γίνει άμεσα», επιμένοντας έτσι στον φιλοεπενδυτικό προσανατολισμό της κυβέρνησης. Στο ίδιο πλαίσιο, τόνισε πως “δεν είμαστε πια φοβικοί στις αλλαγές” και προβαίνοντας σε αποτίμηση της ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης,  δήλωσε ότι είναι κοντά η ιστορική στιγμή, ο Αύγουστος του 2018, οπότε και η χώρα θα βγει από τα μνημόνια. Αυτό, ωστόσο κατά τον ίδιο, όπως υποστήριξε, δε θα σημάνει το τέλος των μεταρρυθμίσεων. “Οι μεταρρυθμίσεις δεν θα είναι προαπαιτούμενα, αλλά δε θα σταματήσουν. Θα έχουν όμως τη δική μας σφραγίδα”. Περιγράφοντας ως εξόχως θετικό το momentum στο οποίο βρίσκεται η ελληνική οικονομία, ο πρωθυπουργός, δεν φείσθηκε πυρών για την αντιπολίτευση: Κάποιοι φτάνουν και στα όρια της υπονόμευσης, είπε, εκτιμώντας πάντως ότι προιουσών των ημερών, το κλίμα αυτό θα αλλάξει γιατί δεν αποκαλύπτει παρά μόνο “αμηχανία”. 

«Πυρά» στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση, είπε ότι «δεν  υπάρχει κλίμα συνεννόησης στα  βασικά έστω. Αυτή την κοσμογονική θα έλεγα αλλαγή δυστυχώς κάποιοι στο εσωτερικό δεν θέλουν να την αναγνωρίσουν. Τι και αν οι εταίροι μας το αναγνωρίζουν δημοσίως. Κάποιοι δεν θέλουν και εμμένουν σε καταστροφολογία που ώρες ώρες αγγίζουν και τα όρια της υπονόμευσης», είπε.

Και θύμισε ότι όταν στη δεύτερη αξιολόγηση το ΔΝΤ έθετε παράλογες απαιτήσεις και  καθυστερούσε η αξιολόγηση, οι ίδιοι μας κατηγορούσαν ότι εμείς ευθυνόμαστε για τις καθυστερήσεις και ότι έπρεπε να δεχθούμε όλες τις απαιτήσεις για να αποφευχθεί η αβεβαιότητα. Είναι οι ίδιοι που μας κατηγορούν ότι  τα δώσαμε όλα άρον άρον. «Γενικά αυτή την κριτική δεν μπορείς να την πιάσεις από πουθενά. Αμφισβητούν ακόμα και το προφανές, δηλαδή τους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και την σταθερή πτώση της ανεργίας», σημείωσε. Για να προσθέσει ότι «επιδιώκουν την καλλιέργεια κλίματος αβεβαιότητας, οι ίδιοι που πριν λίγο καιρό ζητούσαν να παραδοθούμε, για να αποφευχθεί η αβεβαιότητα. Πιστεύω ότι θα λιγοστεύουν μερα με τη μέρα αυτές οι τοποθετήσεις. 
Γιατι μαρτυρούν την αμηχανία απέναντι στο γεγονός ότι τελικά υπάρχει εναλλακτικός δρόμος για την ανάπτυξη, που δεν περνά μέσα από τη συντριβή της εργασίας και της κοινωνίας».

 «σε χρόνο-ρεκόρ το κλείσιμο της αξιολόγησης-δίνει άλλη εικόνα στους επενδυτές»

Μιλώντας για την Τρίτη αξιολόγηση μίλησε για μία θετική εξέλιξη με έντονο συμβολισμό «και μάλιστα με τους καλύτερους δυνατούς όρους για την χώρα και την ελληνική κοινωνία. Ο ίδιος, έκανε λόγο για «Προτεραιότητα στην αποπληρωμή των εργαζομένων στις επιχειρήσεις υπό εκκαθάριση.Οι αποφάσεις για την Ενέργεια στη βάση των βέλτιστων διεθνών πρακτικών θα συμβάλλουν καθοριστικά στη μείωση των οικιακών και βιομηχανικών τιμολογίων, με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την παραγωγική ενεργοποίηση των ελληνικών επιχειρήσεων και την μείωση της ανεργίας.Διασφαλίσαμε μέσω του Ταμείου Αξιοποίησης δημόσιας Περιουσίας ότι θα αποτραπεί το βεβιασμένο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, όπως ενδεχομένως κάποιοι θα εύχονταν. 
Η δημόσια περιουσία θα αναβαθμιστεί  και θα αξιοποιηθεί με τη συμμετοχή και του ιδιωτικού τομέα για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και υπεραξίας για τις τοπικές κοινωνίες.Η ολοκλήρωση λοιπόν της τρίτης αξιολόγησης και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ, έχει ήδη δημιουργήσει ένα εντελώς διαφορετικό κλίμα στην εικόνα της χώρας, ειδικότερα στη διεθνή επενδυτική κοινότητα», σημείωσε.

«οι αγορές επιστρέφουν την οικονομία στα προ κρίσης επίπεδα»

Με φόντο τέλος τις δύο πρόσφατες εξόδους στις αγορές, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων από 5,39% που ήταν την προηγούμενη Παρασκευή έπεσε σήμερα στο 4,81% που αποτελεί τη καλύτερη επίδοση που έχει σημειωθεί από τις 8 Οκτωβρίου 2009.Με δυο λόγια οι αγορές επιστρέφουν ήδη την ελληνική οικονομία στα προ κρίσης επίπεδα και μας ανάβουν το πράσινο φως για τη καθαρή έξοδο από τα μνημόνια σε λίγους μήνες από σήμερα.Τα απτά δεδομένα της πραγματικότητας όπως αποτυπώνονται στους οικονομικούς δείκτες, στις αναβαθμίσεις της πιστοληπτικής μας ικανότητας, στις εκθέσεις των διεθνών αναλυτών, στην έξοδο μας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, στη θετική υποδοχή των ελληνικών ομολόγων από τις διεθνείς αγορές». 

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/312541-Tsipras-E-chora-gyrizei-oristika-selida ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...