Τσίπρας: Η οικονομία θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο του 2016

Παρασκευή 27/05/2016 – 21:40«ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ»                                                              «Η ελληνική κυβέρνηση αναμένει ότι η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει στην ανάπτυξη στο δεύτερο εξάμηνο του 2016», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.
«Οι οικονομικοί δείκτες αποδείχθηκαν πολύ καλύτεροι από τις προβλέψεις. Αναμένουμε ότι η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει στο δρόμο της ανάπτυξης στο δεύτερο εξάμηνο του 2016. Ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη θετική έκβαση της συνάντησης του Eurogroup και την προσδοκώμενη αύξηση της επενδυτικής δραστηριότητας με την ψήφιση ενός νέου επενδυτικού νόμου, είμαστε πεπεισμένοι ότι θα ξεπεράσουμε τις προσδοκίες ακόμη μία φορά», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Όπως πρόσθεσε ο πρωθυπουργός μία σημαντική συμφωνία μεταξύ της ρωσικής εταιρείας Rosneft και των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) θα υπογραφεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ελλάδα ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.
«Αναφορικά με τον τομέα της ενέργειας, επιπρόσθετα με την πρόσφατη συμφωνία μεταξύ των εταιρειών Edison-ΔΕΠΑ-Gazprom, μία ακόμη σημαντική συμφωνία πρόκειται να υπογραφεί σήμερα μεταξύ των εταιρειών Rosneft και Ελληνικά Πετρέλαια», τόνισε ο πρωθυπουργός.
«Σήμερα θα υπογράψουμε μια πολιτική διακήρυξη με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών», ανέφερε ακόμα ο πρωθυπουργός.
Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως θα πρέπει να ξεκινήσουν ξανά οι συζητήσεις για την χαλάρωση των όρων χορήγησης βίζας προς τους ρώσους πολίτες που ταξιδεύουν σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Ξεπεράσαμε όλες τις δυσκολίες που προέκυψαν εξαιτίας των αλλαγών στην έκδοση βίζας εντός της ζώνης Σένγκεν, εντείναμε την εργασία των προξενείων μας στην Ρωσία προσελκύοντας δεκάδες νέους υπαλλήλους και είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στην υψηλή ζήτηση από τους Ρώσους υπηκόους που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.
Παράλληλα θεωρώ απαραίτητο, όπως έχω ήδη δηλώσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ότι πρέπει να ξαναρχίσει ο διάλογος για την χαλάρωση των όρων χορήγησης βίζας για τους Ρώσους πολίτες», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Οι κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος της Ρωσίας και οι αντίστροφοι περιορισμοί που έχει επιβάλει η Μόσχα σε κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης επηρεάζουν την συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας και θετικά αποτελέσματα θα πρέπει να επιδιωχθούν σε αρκετούς τομείς, όπως η ενέργεια», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός τόνισε πως η Μόσχα και η Αθήνα θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τον πολιτικό διάλογο σε κρίσιμο περιφερειακά ζητήματα, όπως η Συρία.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...