Τσίπρας: Η στάση της Ν.Δ. μοιάζει με παρέμβαση στη Δικαιοσύνη

Τσίπρας: Η στάση της Ν.Δ. μοιάζει με παρέμβαση στη Δικαιοσύνη

«Η Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη μάς προσφέρει την αντιπολίτευση των ονείρων μας»

«Αν έκρινα με κριτήρια εκλογικών σκοπιμοτήτων, θα έλεγα ότι η Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη μάς προσφέρει την αντιπολίτευση των ονείρων μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, καταλογίζοντας στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας ότι «δείχνει να πάσχει από στερητικό σύνδρομο, σύνδρομο στέρησης εξουσίας».

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση της πρότασης της Ν.Δ. για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σχετικά με τη διερεύνηση τυχόν εμπλοκής του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στη δικαστική υπόθεση για το πλοίο «Noor 1», ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «ακραίο πολιτικό λόγο» της αξιωματικής αντιπολίτευσης «στα όρια του παροξυσμού».

Παράλληλα, κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι έχει έλλειψη στρατηγικής, ότι προβαίνει σε «επιθέσεις δολοφονίας χαρακτήρων», καθώς ότι ταυτίζεται με επιχειρηματικά συμφέροντα. «H Ν.Δ. πολιτεύεται με θέσεις που δεν κρύβουν το αντικοινωνικό μένος της ηγετικής ομάδας της», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θεσμικά περιμένει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. «Δεν κατασκευάζουμε αποφάσεις και κατηγορίες», πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι η στάση της Ν.Δ. «μοιάζει με παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, είναι επικίνδυνη για τη Δημοκρατία».

Συνεχίζοντας να εξαπολύει «βέλη» κατά της Ν.Δ., ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «στην προσπάθειά σας να σπιλώσετε υπολήψεις υποπέσατε σε μεγάλο λάθος. Συντάσσεστε με επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα». Είπε επίσης ότι η αντιπολίτευση «προεξοφλεί την έρευνα της ελληνικής δικαιοσύνης για έναν συγκεκριμένο επιχειρηματία» και διερωτήθηκε «γιατί άραγε μια ενδεχόμενη καταδίκη την αφορά;».

Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι δεν αντιλαμβάνεται «γιατί είναι πρόβλημα που ο υπουργός Άμυνας παρέπεμψε κάποιον στη Δικαιοσύνη» και χαρακτήρισε «περίεργο» το ότι η Ν.Δ. «με κραυγαλέο τρόπο στην πρότασή της μιλά για στοχοποίηση επιχειρηματία». «Ποιος άρρηκτος δεσμός συνδέει τον επιχειρηματία με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Προς τι ο ζήλος να αναδείξετε ότι η κυβέρνηση στοχοποιεί τον εν λόγω επιχειρηματία για να εξοντώσει κ. Μητσοτάκη;», αναρωτήθηκε.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/302713-Tsipras-E-stase-tes-N-D-moiazei-me-parembase-ste-Dikaiosyne ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...