Τσίπρας-Μογκερίνι συζήτησαν για τουρκικές προκλήσεις και δυτικά Βαλκάνια (Βίντεο)

Τσίπρας-Μογκερίνι συζήτησαν για τουρκικές προκλήσεις και δυτικά Βαλκάνια (Βίντεο)

Τσίπρας-Μογκερίνι συζήτησαν για τουρκικές προκλήσεις και δυτικά Βαλκάνια

Με επίκεντρο τα θέματα της Τουρκίας (Κύπρος, Αιγαίο, ευρωτουρκικές σχέσεις) και τα Δυτικά Βαλκάνια ολοκληρώθηκε η ωριαία συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα, με την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, υπήρξε σαφής στήριξη  από την κ. Μογκερίνι στην Ελλάδα και την Κυπριακή Δημοκρατία, όσον αφορά στο κομμάτι των τουρκικών προκλήσεων.

Η Φ. Μογκερίνι, τόνισε ότι η πρόοδος των ευρωτουρκικών σχέσεων εξαρτάται από το σεβασμό στα κυριαρχικά δικαιώματα του κάθε κράτους μέλους και του διεθνούς Δικαίου.

Για τα Δυτικά Βαλκάνια, η κ. Μογκερίνι καλωσόρισε τις συνομιλίες που διεξάγει η  Ελλάδα με  την ΠΓΔΜ και την Αλβανία και ανέφερε ότι η Ελλάδα αποτελεί τη χώρα κλειδί στην περιοχή για την ΕΕ. Τέλος, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, οι κκ Γιούνκερ- Μογκερίνι θα πραγματοποιήσουν περιοδεία στα δυτικά Βαλκάνια, προκειμένου να αναδείξουν την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών, με προϋπόθεση την επίλυση των σημαντικών ζητημάτων που έχει η κάθε μία.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/322742-Tsipras-Mogkerini-syzetesan-gia-toyrkikes-prokleseis-kai-dytika-Balkania-Binteo ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...