Τσίπρας: Ξεκάθαρο μήνυμα της ΕΕ προς την Τουρκία για το Αιγαίο

Τσίπρας: Ξεκάθαρο μήνυμα της ΕΕ προς την Τουρκία για το Αιγαίο

«Η Ελλάδα θα προασπίσει με αποτελεσματικότητα και αποφασιστικότητα τα κυριαρχικά της δικαιώματα έναντι οποιασδήποτε απειλής» τόνισε ο πρωθυπουργός

«Έγινε πολύ μεγάλη συζήτηση για τις ευρωτουρκικές σχέσεις. Μαζί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη παρουσιάσαμε την κλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας. Πρέπει να παρατηρήσουμε μία ποιοτική αλλαγή από την πλευρά της Τουρκίας που πρέπει να μας ανησυχήσει» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στις Βρυξέλλες.

«Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ. Τόνισα, ωστόσο, ότι θα πρέπει να είναι απολύτως σαφές ότι η Ελλάδα θα προασπίσει με αποτελεσματικότητα και αποφασιστικότητα τα κυριαρχικά της δικαιώματα έναντι οποιασδήποτε απειλής» σημείωσε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε:

«Ζήτησα ξεκάθαρες λύσεις, προκειμένου να προχωρήσει οποιασδήποτε ευρώ-τουρκικός διάλογος. Πρέπει να γίνει σαφές στην Τουρκία ότι πρέπει να σταματήσει την πολιτική της προκλητικότητας. «Δεν έχει να κερδίσει απολύτως τίποτα παρά μόνο να χάσει στο πλαίσιο αυτό και λαμβάνοντας αυτές τις εγγυήσεις από τους εταίρους μας, υποστήριξα την πραγματοποίηση της συνόδου της Βάρνας».

«Είναι νομίζω σαφές», συνέχισε ο Αλ. Τσίπρας,« ότι η ανακοίνωση της ΕΕ είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τη γειτονική χώρα και απόλυτα ισχυρό αναφορικά με το Αιγαίο. Ήταν το ισχυρότερο μήνυμα που έχει διατυπωθεί ποτέ».

«Ζήτησα εγγυήσεις από τους εταίρους μας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και ότι το θέμα θα τεθεί στη Βάρνα» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και είπε επίσης ότι τον διαβεβαίωσαν ότι το θέμα θα τεθεί στον Τούρκο Πρόεδρο.

«Καταβάλαμε κάθε προσπάθεια να λυθεί το θέμα αυτό σε διμερές επίπεδο με την υποστήριξη των εταίρων μας, αυτό δεν κατέστη δυνατό», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. «Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας μέσω των διμερών σχέσεων αλλά στηριζόμαστε πλεον και στην επίσημη και ανοιχτή πρόθεση των εταίρων μας και συμμάχων μας για το ζήτημα» σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/326222-Tsipras-Xekatharo-menyma-tes-EE-pros-ten-Toyrkia-gia-to-Aigaio ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...