Τσίπρας: Οι προσπάθειες του ελληνικού λαού καρποφορούν (Εικόνες – Βίντεο)

Τσίπρας: Οι προσπάθειες του ελληνικού λαού καρποφορούν (Εικόνες – Βίντεο)

«Πιστεύουμε ότι το ΔΝΤ θα παίξει αποφασιστικό ρόλο στις συζητήσεις για ελάφρυνση του χρέους»

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον. Οι δύο πλευρές επεσήμαναν την πρόοδο που έχει σημειωθεί στο ελληνικό πρόγραμμα. Η κυρία Λαγκάρντ αναγνώρισε τις προσπάθειες που έχει καταβάλλει η Ελλάδα, ενώ επεσήμανε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος.

1

Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με την Κριστίν Λαγκάρντ τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Συμφωνήσαμε ότι προς το συμφέρον όλων των πλευρών, είναι να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η τρίτη αξιολόγηση, τόνισε ο πρωθυπουργός. Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα επιτρέψει στην ελληνική οικονομία να διατηρήσει την ανοδική πορεία της. Το ΔΝΤ θα παίξει για το χρέος ένα ζωτικό και σημαντικό ρόλο ,ανέφερε ο πρωθυπουργός.

1

Μετά από αρκετά χρόνια οικονομικής στασιμότητας η Ελλάδα γύρισε σελίδα, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.  Οι σοβαροί κίνδυνοι και η αβεβαιότητα έχουν υποχωρήσει, ανέφερε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι ενισχύεται η οικονομική ανακάμψη.   Οι τεράστιες προσπάθειες του ελληνικού λαού καρποφορούν.

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έδωσε  συγχαρητήρια στον Έλληνα πρωθυπουργό για την πρόοδο που εχει συντελεστεί στην Ελλάδα.

1

Πιστεύω ότι η αποφασιστική εφαρμογή του προγράμματος μαζί με μια ελάφρυνση του χρέους, έχει μεγάλη σημασία. Ο πρωθυπουργός και εγώ έχουμε δεσμευτεί να προχωρήσουμε μαζί προς την κατεύθυνση αυτή ανέφερε η Κ.Λαγκάρντ μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

1

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/305703-Tsipras-Oi-prospatheies-toy-ellenikoy-laoy-karpophoroyn ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...