Τσακαλώτος: Το 2018 σηματοδοτεί την έξοδο από μακρά περίοδο προγραμμάτων

Τσακαλώτος: Το 2018 σηματοδοτεί την έξοδο από μακρά περίοδο προγραμμάτων

Το 2018 σηματοδοτεί την έξοδο της Ελλάδας από μια μακρά περίοδο προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ τόνισε ότι στόχος είναι η δημιουργία επαρκών αποθεμάτων, τα οποία θα επιτρέψουν την περαιτέρω μείωση των επιτοκίων δανεισμού και θα υποστηρίξουν την «καθαρή έξοδο» στις αγορές.

Μιλώντας στο 19ο Ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum στη Νέα Υόρκη, ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε πως το επόμενο έτος θα χαρακτηρίζεται από τις συζητήσεις σχετικά με τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα χρέους.

Παράλληλα, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει ήδη ξεκινήσει την εφαρμογή πολιτικών που βελτιώνουν το επιχειρηματικό περιβάλλον, ενώ συμπλήρωσε πως η χώρα κατευθύνει τη δημόσια χρηματοδότηση σε «πολλά υποσχόμενους» τομείς οικονομικής δραστηριότητας.

«Ο στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα στους επιχειρηματίες να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους και να αναμορφώσουν την ελληνική οικονομία», πρόσθεσε.

Έκανε επίσης λόγο για βελτίωση του κλίματος εμπιστοσύνης -τόσο στους καταναλωτές όσο και στις επιχειρήσεις- καθώς και για μειούμενη τάση στην ανεργία.

Ο υπουργός Οικονομικών επέμεινε ότι «καθώς μπαίνουμε στο στάδιο της ανάκαμψης, οι προσπάθειές μας θα είναι να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα των προοπτικών ανάπτυξης, υποστηρίζοντας παράλληλα τον δίκαιο χαρακτήρα της».

Ο κ. Τσακαλώτος στο περιθώριο της εκδήλωσης είχε συναντήσεις με εκπροσώπους επενδυτικών εταιρειών και την Τρίτη θα παρευρεθεί στην ειδική εκδήλωση «Ημέρα της Ελλάδας στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/313330-Tsakalotos-To-2018-sematodotei-ten-exodo-apo-makra-periodo-programmaton ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...