Τσακαλώτος στους FT: Είχαμε διπλή νίκη φέτος

Τσακαλώτος στους FT: Είχαμε διπλή νίκη φέτος

Τσακαλώτος

“Αντιμετωπίζουμε τελικά τη φοροδιαφυγή και τα οφέλη από αυτή κατευθύνονται στους ανθρώπους που τα χρειάζονται περισσότερο”

Ο υπουργός υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, δήλωσε στους Financial Times, ότι τα έσοδα από την πάταξη της φοροδιαφυγής κατευθύνθηκαν στους πολίτες που τα έχουν περισσότερο ανάγκη. «Είχαμε μία διπλή νίκη φέτος», είπε, προσθέτοντας: «Αντιμετωπίζουμε τελικά τη φοροδιαφυγή και τα οφέλη από αυτή κατευθύνονται στους ανθρώπους που τα χρειάζονται περισσότερο» .

Το δημοσίευμα των Financial Times, με τίτλο: «Η Ελλάδα ανακοινώνει ‘κοινωνικό μέρισμα’ 1,4 δισ. ευρώ», αναφέρει ότι οι προσπάθειες για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής συνέβαλαν στο μεγαλύτερο του στόχου πρωτογενές πλεόνασμα και ότι η ΑΑΔΕ, που συστήθηκε φέτος τον Ιανουάριο, έχει αντλήσει 400 εκατ. ευρώ από ένα πρόγραμμα εθελοντικής αποκάλυψης κεφαλαίων που διατηρούσαν στο εξωτερικό φοροφυγάδες.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στη χθεσινή τηλεοπτική εξαγγελία του πρωθυπουργού για το κοινωνικό μέρισμα 1,4 δισ. ευρώ που θα καταβληθεί τον επόμενο μήνα σε περισσότερους από 3 εκατομμύρια Έλληνες, οι οποίοι έχουν πληγεί περισσότερο από την επταετή ύφεση. Το μέρισμα, σημειώνεται, είχε εγκριθεί προηγουμένως από τoυς πιστωτές της χώρας – την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Το δημοσίευμα αναφέρει, επικαλούμενο αναλυτές στην Αθήνα, ότι το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2017 μπορεί να φθάσει στο 3% του ΑΕΠ, χάρη σε υψηλότερα από τα προβλεπόμενα έσοδα από τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης και φορολογικά έσοδα.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/309591-Tsakalotos-stoys-FT-Eichame-diple-nike-phetos ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...