Τσιπρας: Αντί για μέτρα το 2018, θα φέρουμε κοινωνικό μέρισμα στο τέλος του έτους

Τσιπρας: Αντί για μέτρα το 2018, θα φέρουμε κοινωνικό μέρισμα στο τέλος του έτους

Ζητώντας εγρήγορση και στοχοπροσήλωση και με εμφανείς προειδοποιητικούς τόνους, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τους υπουργούς της κυβέρνησης να συνδράμουν τον κυβερνητικό σχεδιασμό, αποφεύγοντας ολιγωρίες και παραβλέψεις, ενώ έθεσε την έγκαιρη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης ως βασικό στόχο.

Ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, ανέφερε πως « έχουμε την ευθύνη να δικαιώσουμε και την εμπιστοσύνη και τις προσδοκίες των πολιτών. Και η ευθύνη αυτή, που έχουμε και την έχουμε αναλάβει συλλογικά, δεν συγχωρεί ανεπάρκειες, δεν συγχωρεί ολιγωρίες, δεν συγχωρεί παραβλέψεις. Και σε αυτό, θέλω να είμαι απόλυτος. Είναι τόσο κρίσιμα τα επίδικα αυτήςΠ της περιόδου, που είναι θεμελιώδης η τήρηση συγκεκριμένων αρχών ως προς τη λειτουργία της κυβέρνησης και την εφαρμογή και υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδιασμού. Και είμαι βέβαιος ότι όλοι συμμερίζεστε αυτή τη θέση». Υπογράμμισε μάλιστα, ότι «πρέπει  να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο το επίπεδο της δουλειάς μας σε κάθε υπουργείο ξεχωριστά, να διορθώσουμε αρρυθμίες που μπορεί να παρουσιάζονται, να πετύχουμε το καλύτερο επίπεδο συντονισμού εντός της κυβέρνησης».

Σε ό,τι αφορά στο θέμα της αξιολόγησης, έθεσε ως μήνα ορόσημο το Νοέμβριο και κόντρα στα όσα ειπώθηκαν τις προηγούμενες μέρες ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι η κυβέρνησή του  θα δώσει κοινωνικό μέρισμα και όχι μέτρα. Στο σημείο αυτό, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πω ς «οφείλουμε από την πλευρά μας να δείξουμε αποφασιστικότητα, ώστε να ολοκληρωθεί, το συντομότερο δυνατό, η τρίτη αξιολόγηση». Και όπως είπε, μέχρι τον Νοέμβριο, θα ήθελα, από τη δική μας πλευρά, να έχουμε υλοποιήσει τη μεγάλη πλειονότητα των προαπαιτούμενων της τρίτης αξιολόγησης. Να μην υπάρχει καμία αφορμή, κανένα πάτημα σε όποιον πιθανόν στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό, θέλει να δει τη διαδικασία να καθυστερεί. Παρά τις πραγματικές τεχνικές, αλλά και πολιτικές δυσκολίες, που σε αυτή τη φάση ευτυχώς είναι λιγότερες οι πολιτικές και περισσότερες οι τεχνικές δυσκολίες, παρά τις δυσκολίες λοιπόν, τις οποίες δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε, θα ήθελα σήμερα να σας ζητήσω να δουλέψουμε με προσήλωση προς αυτή την κατεύθυνση τις επόμενες ημέρες. Ξορκίζοντας δε, τα περί λήψης νέων μέτρων το 2018  τα οποία λέγονται από αντιπολίτευση και μερίδα ΜΜΕ, διεμήνυσε πως « όπως και πέρυσι τέτοια εποχή, έτσι και φέτος θα τους αφήνουμε να εκτίθενται. Να γεμίζουν τα οκτάστηλά τους με πηχυαίους τίτλους για νέα μέτρα το 2018.Όπως ακριβώς πέρυσι, αν θυμάστε, μιλούσαν με βεβαιότητα για την ενεργοποίηση του κόφτη το 2017.Και εμείς αντί για νέα μέτρα το 2018, θα φέρουμε στο τέλος του 2017 κοινωνικό μέρισμα. Όπως και πέρυσι, αντί να ενεργοποιήσουμε τον κόφτη, δώσαμε κοινωνικό μέρισμα».

«Εκλεκτός της συντήρησης ο Κ. Μητσοτάκης»

Εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι  τα μέτρα που συγκρότησαν τον πυρήνα  των μνημονίων αποτελούν το πολιτικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.«Όσο η κρίση περνάει, τόσο οι μάσκες πέφτουν και αρχίζουν και ξεκαθαρίζουν τα ιδεολογικά πρόσημα και οι πολιτικές απόψεις. Τα μέτρα που συγκρότησαν τον πυρήνα των μνημονίων, αποτελούν και επίσημα σήμερα το πολιτικό πρόγραμμα της ΝΔ. Για να το πω πιο σωστά: Ήταν, είναι και θα είναι το πολιτικό της πρόγραμμα», είπε ο κ. Τσίπρας. Διευκρίνισε μάλιστα πως  «σήμερα που αντιλαμβάνονται όλοι ότι βαδίζουμε προς το τέλος της περιόδου των μνημονίων, ο εκλεκτός αυτού του μπλοκ της συντήρησης ρίχνει και το τελευταίο φύλλο συκής, υποσχόμενος ένα πρόγραμμα «ελληνικής ιδιοκτησίας». Ένα πρόγραμμα, το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο, από μια συρραφή των δήθεν μεταρρυθμίσεων, που κατά καιρούς έχουν πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από τους πλέον ακραίους εκ των δανειστών και έχουν απορριφθεί από την ελληνική πλευρά. Ελάχιστες επιβαρύνσεις για τους λίγους, μεγαλύτερη εγκατάλειψη  και μεγαλύτερη φτώχεια για τους πολλούς». Αυτό είναι –θα έλεγα εγώ- το «μνημόνιο, μετά το μνημόνιο», ελληνικής ιδιοκτησίας. Ένα σχέδιο, που διανθίζεται με μια βαθιά αντικοινωνική και βαθιά ελιτίστικη ρητορική. Όπως το μνημειώδες, ότι η κοινωνική ισότητα είναι ασύμβατη με την ανθρώπινη φύση. Και μάλιστα αυτή η ρητορική σε μια περίοδο έκρηξης των ανισοτήτων σε παγκόσμιο επίπεδο», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/301707-Tsipras-Anti-gia-metra-to-2018-tha-pheroyme-koinoniko-merisma-sto-telos-toy-etoys ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...