Τώρα: “Πνίγεται” το Αγρίνιο στην αιθαλομίχλη για ένα ακόμη βράδυ

Έντονη είναι η ενόχληση των κατοίκων μεγάλων περιοχών του Αγρινίου σήμερα Παρασκευή βράδυ, από την περιορισμένη ορατότητα και την δυσοσμία που επικρατεί, αφού όπως φαίνεται εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών γίνεται εκτεταμένη χρήση σε τζάκια, ξυλόσομπες , καλοριφέρ κλπ.

Οι καιρικές συνθήκες που συνδυάζουν άπνοια και υγρασία επιδεινώνουν την κατάσταση και κάτοικοι αναφερουν πως η πόλη έχει ξανά μετατραπεί σε “θάλαμο αερίων”, με απροσδιόριστες συνέπειες σε ομάδες του πληθυσμού που χαρακτηρίζονται ευαίσθητες .

Το φαινόμενο ήταν πολύ έντονο και κάποιες μέρες του Δεκεμβρίου και σχετικά είχε ενημερωθεί η Περιφέρεια που διαθέτει φορητό μετρητή, παραμένει άγνωστο όμως εάν ο μετρητής αυτός έχει τελικά χρησιμοποιηθεί  και ποια είναι τα αποτελέσματα των μετρήσεων αυτών. Ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Μπαλαμπάνης τότε είχε δεσμευτεί ότι μετρήσεις θα γίνουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr σχετικά έχει ενημερωθεί ακόμη και η Αστυνομία, που δηλώνει αναρμόδια ασφαλώς, αφού η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας είναι εκείνη η υπηρεσία που έχει αναλάβει το έργο της παρακολούθησης των ρύπων ειδικά στις τρεις μεγάλες πόλεις της δυτικής Ελλάδας, την Πάτρα, τον Πύργο και το Αγρίνιο αλλά και της λήψης μέτρων εφόσον απαιτηθεί, σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...