Τ. Μέι: Το Ηνωμένο Βασίλειο δε θα συμμετέχει στην ενιαία αγορά

Τ. Μέι: Το Ηνωμένο Βασίλειο δε θα συμμετέχει στην ενιαία αγορά

Οι προθέσεις της Τερέζα Μέι για τις σχέσεις της Μεγάλης Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση όταν το Brexit θα έχει επιτευχθεί διαφάνηκαν σήμερα. Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε από τη Φλωρεντία ότι μετά το Brexit, η Μ. Βρετανία δε θα αποτελεί μέρος της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς ούτε της τελωνειακής ένωσης.

Ο λόγος της Βρετανίδας πρωθυπουργού ήταν διανθισμένος με επαναλαμβανόμενες επικλήσεις σε μια μελλοντική ειδική σχέση μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας και Ε.Ε., η οποία πρέπει να έχει «πρωτότυπα και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά».

Η κ. Μέι ζήτησε διετή μεταβατική περίοδο μετά την έξοδο της χώρας την από την Ε.Ε., ενώ ανέφερε ότι το Λονδίνο θα τιμήσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις προς τις Βρυξέλλες.

Ξεκαθάρισε δε ότι τα δικαιώματα των πολιτών των υπόλοιπων 27 χωρών – μελών της Ε.Ε. που ζουν και εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο θα γίνουν σεβαστά, κάτι που θα αποτυπωθεί και σε νομοθετικό πλαίσιο.

Αναγνώρισε επίσης ότι οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου θα πρέπει να λαμβάνονται υπ’ όψιν όσον αφορά στα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών στο Ηνωμένο Βασίλειο και μετά την έξοδο του τελευταίου από την Ένωση.

Η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας τόνισε ακόμη ότι δεν σκοπεύει να επιβάλει δασμούς στα ευρωπαϊκά προϊόντα. «Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένας από τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους της Ε.Ε. και η Ε.Ε. ο μεγαλύτερος δικός μας εταίρος, άρα δεν υπάρχει καμία ανάγκη για δασμούς», είπε χαρακτηριστικά.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/302324-T-Mei-To-Enomeno-Basileio-de-tha-symmetechei-sten-eniaia-agora ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...