Υπό κράτηση περισσότερα από 18.000 άτομα στην Τουρκία

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ

Περισσότερα από 18.000 άτομα έχουν θέσει υπό κράτηση οι τουρκικές Αρχές μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, σύμφωνα τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Εφκάν Αλά, στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber.

«Εκ των προσώπων αυτών, τα 9.677 έχουν συλληφθεί και αναμένεται η δίκη τους», πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών και πρόσθεσε ότι ανεστάλη η ισχύς των διαβατηρίων σχεδόν 50.000 ανθρώπων μετά την απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης και του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι Αρχές της Τουρκίας διεξάγουν έρευνα για 1.300 υπαλλήλους του υπουργείου Εργασίας σε σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος, γνωστοποίησε ο υπουργός Εργασίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Επίσης, ο Τούρκος υπουργός Εργασίας επισήμανε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι η κυβέρνηση σύντομα θα επανεξετάσει την απόφασή της σχετικά με την απαγόρευση που επέβαλε στους δημόσιους υπαλλήλους της χώρας να πάρουν άδεια για διακοπές.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός κλείνει την αεροπορική βάση που χρησιμοποίησαν οι πραξικοπηματίες

Ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για την επαναφορά της θανατικής ποινής από τον Τσαβούσογλου

Την απόφαση να κλείσει η αεροπορική βάση Ακιντζί βορειοδυτικά της Άγκυρας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποιήθηκε από πραξικοπηματίες την 15η Ιουλίου.

Μιλώντας στην τουρκική πρωτεύουσα, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ εξήγησε πως πέραν της βάσεως θα κλείσουν και στρατώνες σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα που χρησιμοποιήθηκαν από «προδότες», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Θα κλείσουμε όλους τους στρατώνες από όπου εστάλησαν τα άρματα μάχης και απογειώθηκαν τα ελικόπτερα», συμπλήρωσε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, επισημαίνοντας πως «ο εχθρός δεν βρίσκεται στην Άγκυρα ή στην Κωνσταντινούπολη».

Όλα αυτά, ενώ η «εκκαθάριση» του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνεχίζεται με ολοένα περισσότερες συλλήψεις, ο οποίες έχουν φτάσει σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας στις 9.677, ενώ υπό κράτηση βρίσκονται 18.044 άνθρωποι, οι οποίοι εικάζεται ότι έχουν διασυνδέσεις με τον ιεροκήρυκα, Φετουλάχ Γκιουλέν και βρίσκονται πίσω από την απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης και 49.211 είναι όσων τα διαβατήρια έχουν ακυρωθεί.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, παραχωρώντας συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την επαναφορά της θανατικής ποινής για τους πραξικοπηματίες.

Μάλιστα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως η απόφαση δεν πρέπει να ληφθεί εν βρασμώ, επομένως όπως είπε, ίσως μπορεί να πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα, καθώς «είναι σοβαρό ζήτημα».

Πάντως, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κλείνει την πόρτα για την ένταξη της χώρας στην «ευρωπαϊκή οικογένεια» αν εφαρμοστεί η εσχάτη των ποινών.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, είχε προειδοποιήσει πως θα διακοπούν οι ενταξιακές διαδικασίες της χώρας άμεσα αν η Τουρκία επαναφέρει τη θανατική ποινή συμπληρώνοντας: «Πιστεύω ότι η Τουρκία όπως είναι σήμερα δεν είναι σε θέση να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε τώρα ούτε στο άμεσο μέλλον».

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη συνέντευξή του υποστήριξε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση «δεν έχει το δικαίωμα να μας δίνει μαθήματα για το ζήτημα».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...