Υπ. Εργασίας: Έπεσαν οι «μάσκες» με την πρόταση της ΝΔ για τις απεργίες

Υπ. Εργασίας: Έπεσαν οι «μάσκες» με την πρόταση της ΝΔ για τις απεργίες

«Οι μάσκες έπεσαν», απαντά το υπουργείο Εργασίας, σχετικά με την πρόταση της ΝΔ για αλλαγές στον τρόπο κήρυξης της απεργίας, που χαρακτηρίζουν ως «αποκαλυπτική για το πολιτικό σχέδιο και τις επιδιώξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Σύμφωνα με το υπουργείο «Η ΝΔ προτείνει η απεργία στις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις να κηρύσσεται με απαραίτητη τη σύμφωνη γνώμη από το 50%+1, των οικονομικά τακτοποιημένων μελών τους, δηλαδή να μην ισχύει η σχετική πλειοψηφία. Σε αντίθεση με την πρόταση αυτή, η ρύθμιση που κατέθεσε η κυβέρνηση στο πολυνομοσχέδιο δεν αλλάζει τον τρόπο λήψης της απόφασης για απεργία, η οποία θα συνεχίσει να λαμβάνεται από τη σχετική πλειοψηφία των παρόντων».

Επίσης τονίζεται ότι «η ΝΔ προτείνει, επίσης, οι αλλαγές να αφορούν και συνδικαλιστικές οργανώσεις πανελλαδικής έκτασης και ευρύτερης περιφέρειας. Σε αντίθεση με την πρόταση αυτή, η ρύθμιση που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο δεν αλλάζει τίποτα στον τρόπο λήψης απόφασης για απεργία σε πρωτοβάθμια σωματεία πανελλαδικής έκτασης ή ευρύτερης περιφέρειας, όπου η απόφαση θα συνεχίσει να λαμβάνεται από τα Διοικητικά Συμβούλιά τους».

Τέλος, αναφέρεται ότι η πρόταση της ΝΔ οδηγεί σε ουσιώδη περιστολή του δικαιώματος της απεργίας. Η ΝΔ δεν μπορεί να κρύψει την ταύτισή της με τις πιο ακραίες θέσεις του ΔΝΤ. Η κυβέρνηση απέκρουσε αυτές και άλλες απαιτήσεις στη διαπραγμάτευση, την οποία η ΝΔ χαρακτήριζε προσχηματική.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/316983-Yp-Ergasias-Epesan-oi-maskes-me-ten-protase-tes-ND-gia-tis-apergies ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...