Φάμελλος: H Ελλάδα κατέκτησε την έξοδό της από το πρόγραμμα

Φάμελλος: H Ελλάδα κατέκτησε την έξοδό της από το πρόγραμμα

«Δεν χρωστάμε χάρη στους εταίρους μας. Η Ελλάδα έχει αποδείξει τα δύο τελευταία χρόνια ότι είναι μια χώρα με σταθερότητα και συνέπεια, έχει πείσει ότι μπορεί να ολοκληρώσει το πρόγραμμα και χρειάζεται το χρέος να είναι διαχειρίσιμο. Η Ελλάδα έχει κατακτήσει την έξοδό της από το πρόγραμμα», δήλωσε στο Ρ/Σ 24/7 o Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος, αναφερόμενος στην πορεία της τρίτης αξιολόγησης και στις πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup κ. Ντάισελμπλουμ.

Πρόσθεσε δε, ότι η διεθνής συγκυρία, ο παγκόσμιος ανταγωνισμός και οι πολιτικές εξελίξεις εντός της Ευρώπης οδηγούν σε μία ευρωπαϊκή συζήτηση που πιθανό να αποβεί περισσότερο ωφέλιμη και παραγωγική για τις κοινωνίες και τους πολίτες.

«Κάνουμε πολιτική για το συμφέρον της χώρας και των Ελλήνων πολιτών και διεκδικούμε αυτά που πρέπει και χρειάζονται από τους θεσμούς», επεσήμανε ο Σωκράτης Φάμελλος, ενώ χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα σημαντικό στο τραπέζι της τρίτης αξιολόγησης να μην μπουν από τους θεσμούς νέα ζητήματα ή νέα προαπαιτούμενα. «Τα στοιχεία της τρίτης αξιολόγησης έτσι όπως εισάγονται μπορούν να ολοκληρωθούν με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει», είπε χαρακτηριστικά και δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η αλλαγή του οικονομικού και επενδυτικού κλίματος στη χώρα μας έχει βελτιωθεί ήδη από την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και σήμερα παρατηρείται η ωρίμανση παλιών και νέων επενδυτικών σχεδίων και η αύξηση της επενδυτικής δραστηριότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, τα Περιφερειακά Συνέδρια που πραγματοποιούνται σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, παρουσία του ίδιου του Πρωθυπουργού, «προσδιορίζουν το είδος της οικονομίας και της εργασίας που θέλουμε για τη χώρα, το οικονομικό και αναπτυξιακό μοντέλο της Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια, το οποίο θα καλύψει το μεγάλο κενό που παρατηρείται στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν, λόγω της αποδόμησής του από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Θέλουμε η ανάπτυξη και η εργασία να έχουν μόνιμα χαρακτηριστικά».

Κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής του συνέντευξης ο Αν. ΥΠΕΝ ερωτήθηκε και για τις τελευταίες εξελίξεις στην επένδυση του Ελληνικού λέγοντας ότι την προσεχή εβδομάδα θα ολοκληρωθεί η συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. «Σεβόμαστε τη λειτουργία των θεσμών στη χώρα μας και την νομοθεσία. Ως κυβέρνηση και ως ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουμε την επένδυση του Ελληνικού και δεν επιθυμούμε καμία γραφειοκρατική καθυστέρηση», τόνισε.

Και συνέχισε: «Η κυβέρνηση τηρεί τις θεσμικές υποχρεώσεις, διότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να υπάρχουν ασφαλείς συνθήκες για τις επενδύσεις, αλλά κυρίως για τις θέσεις εργασίας που απορρέουν από την κάθε επένδυση. Προφανώς σεβόμαστε τα στελέχη του δημοσίου και τη νομοθεσία, όμως δεν θέλουμε καμία καθυστέρηση. Εξάλλου, ο νόμος προβλέπει ότι εντός εξαμήνου από την υποβολή των μελετών θα πρέπει να υπάρχει Προεδρικό Διάταγμα για όλες τις χρήσεις στο Ελληνικό. Με δεδομένο ότι οι μελέτες υποβλήθηκαν τον Ιούλιο, έως το τέλος του έτους θα έχουμε ολοκληρώσει τη διαδικασία έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος».

Ο Αν. ΥΠΕΝ ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του, σχολιάζοντας τη στάση πολλών στελεχών της Αντιπολίτευσης, που έθεταν ερωτήματα σχετικά με την έγκριση των περιβαλλοντικών μελετών για το Ελληνικό, όταν ακόμα δεν είχε υποβληθεί μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων! «Ας μην ανησυχούν άλλο στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Έως το τέλος του τρέχοντος έτους θα έχουν συντελεστεί όλες οι διαδικασίες ώστε να υπάρχει Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει όλες τις προβλεπόμενες πολεοδομικές και περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις», κατέληξε.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/303524-PHamellos-H-Ellada-katektese-ten-exodo-tes-apo-to-programma ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...