Φοβούνται αιφνιδιασμό από τον Αλέξη

Φοβούνται αιφνιδιασμό από τον Αλέξη

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κινδυνεύουν να καούν από το πολύ ζέσταμα, αφού εδώ και τρία χρόνια παραμυθιάζουν τα στελέχη τους, προφητεύοντας προσφυγή στις κάλπες ! -Τρέμουν τις εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

 

ΣΕ ασκήσεις ετοιμότητας επιδίδονται ο Κυριάκος και η Φώφη, προκειμένου να συσπειρώσουν τους σκληρούς πυρήνες και τα στελέχη των κομμάτων τους γιατί τρέμουν στην κυριολεξία το ενδεχόμενο να τους αιφνιδιάσει ο Αλέξης, στήνοντας κάλπες τον Οκτώβριο.

Το Μαξίμου, παρά το γεγονός ότι διαψεύδει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, αφήνει κατά καιρούς να διαρρέουν διάφορα σενάρια για να αποσυντονίζει την τακτική και τη στρατηγική των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ έχουν πέσει στην παγίδα κινδυνεύοντας να καούν από το πολύ ζέσταμα!

Στην Πειραιώς προφητεύουν προσφυγή σε εκλογές κάθε τρεις μήνες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να γίνουν γραφικοί ενώ τώρα τη σκυτάλη πήρε η πρόεδρος της ομοσπονδίας των δημογερόντων, των διαλυμένων κομμάτων της Κεντροαριστεράς ζητώντας εκλογές.

Όπως έλεγε χαρακτηριστικά κυβερνητικό στέλεχος σχολιάζοντας το πυροτέχνημα της Φώφης Γεννηματά: «Πρώτη φορά βλέπω γαλοπούλα να παρακαλεί να έρθουν τα Χριστούγεννα».

Το σίγουρο είναι ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τρέμουν τις εκλογές όποτε κι αν στηθούν οι κάλπες.

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα κεφαλαιοποιήσει πολιτικά τόσο την έξοδο από τα εφιαλτικά μνημόνια, όσο και την καθοριστική για την πορεία της χώρας μείωση του δημοσίου χρέους.

Οι εξελίξεις αυτές ακυρώνουν όλη την προπαγάνδα των κομμάτων της αντιπολίτευσης, καθιστώντας τον Αλέξη Τσίπρα κυρίαρχο του παιχνιδιού.

Γι΄ αυτό άλλωστε η στρατηγική της ΝΔ και γενικότερα του παλιού διεφθαρμένου και χρεοκοπημένου συστήματος ήταν η αποδόμηση της κυβέρνησης πριν από την έξοδο από τα μνημόνια.

Βέβαια οι προσπάθειες για πριόνισμα του Αλέξη Τσίπρα έπεσε στο κενό και σε δύο μήνες η χώρα εγκαταλείπει οριστικά και αμετάκλητα το καθεστώς επιτροπείας, για το οποίο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ φέρουν ακέραια την ευθύνη.

Ξεπερνώντας κάθε προσδοκία ο Αλέξης Τσίπρας δρομολόγησε εξελίξεις και για το δημόσιο χρέος το οποίο οι μνημονιακές δυνάμεις θεωρούσαν ταμπού.

Η οικονομία ανακάμπτει, η έξοδος από τα εφιαλτικά μνημόνια θα δώσει οξυγόνο σε όλους τους νευραλγικούς τομείς και ελπίδα στο λαό για ένα καλύτερο αύριο.

Αυτό τρέμουν ο Κυριάκος και η Φώφη, που συνασπίστηκαν αναγκαστικά σε ένα μέτωπο απελπισμένων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη αρχίσει να αντιλαμβάνεται που πάει η κατάσταση, γι΄ αυτό έχει θέσει σε άμεση προτεραιότητα τον απόλυτο έλεγχο του κόμματός του.

Είναι αποφασισμένος να πετάξει έξω από τη Νέα Δημοκρατία ακόμα και εμβληματικά στελέχη όπως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ενώ αν τα πράγματα εξελιχθούν πολύ άσχημα τότε θα επιδιώξει να απαλλαγεί από τον Κ. Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά.

Γνωρίζει πολύ καλά ότι το παραμύθι της αυτοδυναμίας τελειώνει οριστικά και αμετάκλητα στις εκλογές.

Γι΄ αυτό το μόνο που του μένει είναι να καθαρίσει το κόμμα, ελέγχοντας τις εξελίξεις, πριν είναι αργά για τον ίδιο.

Για το Κίνημα Αλλαγής στο οποίο ηγείται η Φώφη Γεννηματά τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Αυτή η χαλαρή ομοσπονδία παραγόντων από πτωχευμένα μικρά κόμματα δεν έχει ούτε διάρκεια ούτε προοπτική.

Είναι καταδικασμένη στη μιζέρια, στη συρρίκνωση και τη διάλυση.

Γι΄ αυτό η Φώφη Γεννηματά που είναι εγκλωβισμένη στην κυριολεξία δεν μπορεί να χαράξει ούτε τακτική και πολύ περισσότερο στρατηγική.

 

 

 

 

Γιατί ζητάει εκλογές η Φώφη

Με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, η επικεφαλής του «Κινήματος Αλλαγής», στο πλαίσιο του άρθρου 143 του Κανονισμού της Βουλής, ζητά την διεξαγωγή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων με θέμα  την ενημέρωση, για το περιεχόμενο των κρίσιμων συζητήσεων με τους  εταίρους και δανειστές.

Η κ. Φώφη Γεννηματά αμφισβητεί την «καθαρή έξοδο» από το μνημόνιο που αναφέρει η κυβέρνηση και κάνει λόγο για «επιτήρηση και σκληρή εποπτεία» στο επόμενο διάστημα. Πριν σχολιάσουμε αυτή καθαυτή την κίνηση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής (πλέον το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΣΥ δεν υφίστανται) να δούμε τι αναφέρει σχετικά το άρθρο 143 του Κανονισμού:

Για εθνικά θέματα ή θέματα γενικότερoυ ενδιαφέρoντoς o πρωθυπoυργός μπoρεί, κατ’ εξαίρεση της διάταξης τoυ άρθρoυ 62 παρ. 1, να ενημερώνει τη Boυλή και αμέσως επακoλoυθεί συζήτηση πρo ημερησίας διατάξεως. Κατά τη διάρκεια κάθε βουλευτικής συνόδου διεξάγονται υποχρεωτικά επτά συζητήσεις προ ημερησίας διατάξεως, εκ των οποίων μία αποτελεί δικαίωμα της κυβέρνησης, μία του προέδρου της Βουλής και οι υπόλοιπες πέντε της αντιπολίτευσης. Tο θέμα της συζητήσεως που ανήκει στην επιλογή της κυβέρνησης πρέπει να αναφέρεται στην πορεία της χώρας με την Eυρωπαϊκή Ένωση και εάν είναι εφικτό να συνδυάζεται με την κατάθεση της σχετικής έκθεσης που προβλέπεται από το άρθρο 3 του ν. 945/1979, όπως ισχύει.

Οι συζυτήσεις

Τα θέματα των πέντε συζητήσεων που αποτελούν δικαίωμα της αντιπολίτευσης ως εξής: τα θέματα δύο συζητήσεων από την αξιωματική αντιπολίτευση, το θέμα μίας συζήτησης από τη δεύτερη σε δύναμη Kοινοβουλευτική Oμάδα της αντιπολίτευσης, το θέμα μίας συζήτησης από την τρίτη σε δύναμη Kοινοβουλευτική Oμάδα της αντιπολίτευσης και το θέμα μίας συζήτησης από την τέταρτη σε δύναμη Kοινοβουλευτική Oμάδα της αντιπολίτευσης με αίτησή τους, που υπογράφεται από τα δύο τρίτα (2/3) του αριθμού των βουλευτών, που υπάγονται κατά περίπτωση στην κάθε Kοινοβουλευτική Oμάδα ή από τον πρόεδρό της. H αίτηση κατατίθεται στο γραφείο του προέδρου της Bουλής και διαβιβάζεται αμέσως στον πρωθυπουργό.

H συζήτηση πραγματoπoιείται μέσα σε ένα μήνα από την υπoβoλή της κάθε αιτήσεως και σε κάθε περίπτωση μέσα σε είκοσι πέντε (25) ημέρες από τη διεξαγωγή άλλης προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης. Επομένως η κ. Γεννηματά με την επιστολή της που κατέθεσε, ζητάει να γίνει συζήτηση στη Βουλή αρχές Ιουνίου ή περί τα τέλη Μαϊου, για ένα θέμα που ούτως ή άλλως ο πρωθυπουργός θα ενημέρωνε τη Βουλή!

Για πιο λόγο λοιπόν, κάνει αυτή την κίνηση; Πρόκειται καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους. Πρωτίστως, η κ. Γεννηματά, θέλει να «κατοχυρώσει» και μέσω της Κοινοβουλευτικής διαδικασίας πλέον, το δεύτερο κατά σειρά διάδοχο πολιτικό σχήμα του ΠΑΣΟΚ που ονομάζεται «Κίνημα Αλλαγής».

Πολιτικό παιχνίδι

Είναι ένα έμμεσο «προμόσιον» στο πιο ψηλό δυνατό επίπεδο, για το νέο πολιτικό κόμμα που δημιουργήθηκε. Αυτό επικοινωνιακά τουλάχιστον θα της δώσει νέους πόντους στο πολιτικό παιχνίδι και θα την αναβαπτίσει προκειμένου να διεκδικήσει μεγαλύτερο κομμάτι πίτας στις ερχόμενες εκλογές. Ως προς αυτή την κατεύθυνση και στο πλαίσιο αυτό, η κίνηση της κ. Γεννηματά θεωρείται ενδεδειγμένη και ορθά αποφασίστηκε.

Παράλληλα όμως, η πρόεδρος της πάλαι ποτέ Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μέσω της προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή (πρόκειται εκ των κορυφαίων Κοινοβουλευτικών διαδικασιών να μην το ξεχνάμε) στέλνει σαφές μήνυμα στα στελέχη και στα μέλη του πολιτικού της χώρου και των συμμάχων της, ότι είναι και θα παραμείνει ο αρχηγός αυτού του νέου πολιτικού σχήματος.

Αν παρατηρήσει κανείς τη φρασεολογία αλλά και τα όσα αναφέρει στην επιστολή της η κ. Γεννηματά, θα διαπιστώσει απλώς ότι πρόκειται για μια τυπική «πολιτική φούσκα». Και αυτό διότι, δεν προσφέρει απολύτως τίποτε στον πολιτικό διάλογο, ούτε βεβαίως και στους πολίτες. Χρησιμοποιείται ένας καταγγελτικός λόγος της περασμένης εποχής, με γενικολογία για να καταλήξει στο αιτούμενο, που είναι η προσφυγή στις κάλπες. Για πιο λόγο ζητάει πρόωρες κάλπες η κ. Γεννηματά; Για να φύγει η κυβέρνηση Τσίπρα προφανώς και να έρθει μια άλλη κυβέρνηση, ει δυνατόν με τη συμμετοχή του νέου κόμματός της.

Δηλαδή τι ακριβώς το καινούριο και τι το διαφορετικό θα έκανε από όσα επιχειρεί η τωρινή κυβέρνηση; Δεν είναι υπόθεση εργασίας αλλά απόλυτη πραγματικότητα, με δεδομένη την εμπειρία και το τι σημαίνει συμβατική υποχρέωση της χώρας απέναντι στους δανειστές.

Απολύτως τίποτε

Διότι, το ζήτημα «καθαρή έξοδος» ελάχιστη σχέση έχει με το μνημόνιο κατ’ ουσίαν. Έχει όμως με τις δανειακές συμβάσεις. Σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο των συμβάσεων, τι δύναται να πράξει η κ. Γεννηματά; Απολύτως τίποτε!

Και δεν είναι προσωπική αντίληψη αλλά νομοτελειακή κατάσταση που εκπορεύεται από την εποχή του 2010.

Το ακόμη πιο εξοργιστικό όμως, είναι ότι ενώ η επικεφαλής του νέου πολιτικού σχήματος γνωρίζει πολύ καλά τα παραπάνω, διότι και η ίδια τα υπέγραψε (!) και το κόμμα της ήταν αυτό που τα έφερε προς επικύρωση στη Βουλή, με επικοινωνιακό ελιγμό και επιθετική ρητορική, προσπαθεί να πείσει ότι κατέχει την «μόνη αλήθεια»!

Όμως δυστυχώς ή ευτυχώς οι πολίτες αυτού του τόπου δεν έχουν τόσο κοντή μνήμη! Άλλωστε ούτε δέκα χρόνια δεν πέρασαν, όπως έλεγε και ένας αείμνηστος.

 

Ανω κάτω τα κόμματα της αντιπολίτευσης

 

Τα κΟμματα της αντιπολίτευσης, όμως, με τη συμπεριφορά τους, θυμίζουν τον αξέχαστο Κώστα Χατζηχρήστο, που έκανε τον «καμπόσο» στο Νίκο Ρίζο, αλλά έχοντας εξασφαλίσει ότι θα παρέμβουν τρίτοι και θ` αποτρέψουν τη «σύγκρουση».

Το πόσο «έτοιμα» είναι άλλωστε τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, για εκλογές, φάνηκε από την  αντίδραση που προκάλεσε , στο εσωτερικό του δεύτερου, η «μεγαλόπνοη» όπως την εμφάνισαν οι αυλοκόλακες της, πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά, να ζητήσει, μαζί με την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση και πρόωρες εκλογές, ακολουθώντας ασθμαίνουσα τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ηταν τόσο «μεγαλόπνοη» η πρωτοβουλία, ώστε στο εσωτερικό του Κινήματος… πιάστηκαν μαλλί με μαλλί, καθώς είναι έντονες οι αντιδράσεις και για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, αλλά και για την ουσία της πρότασης.

Ειδικά, στο ΠΟΤΑΜΙ, δεν κρύβουν τη δυσφορία τους, καθώς πιστεύουν ότι τέτοιες κινήσεις, στερούν από το Κίνημα την αξιοπιστία του, καθώς το εμφανίζουν να παίζει με τους θεσμούς, κάτι για το οποίο κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και σε πολιτικό επίπεδο, εμφανίζεται το ΚΙΝΑΛ, να ακολουθεί την ατζέντα της ΝΔ, αναιρώντας έτσι τις μεγαλόστομες διακηρύξεις, περί αυτόνομου λόγου και στρατηγικής. Στο ΚΙΝΑΛ, όμως, τσακώνονται και για το θέμα της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια, εμφανίζοντας μια εικόνα, που παραπέμπει μάλλον σε «ρεμπέτ ασκέρ», παρά σε ενιαίο, συνεκτικό κομματικό φορέα. Σα να μην έφτανε η εκδηλωμένη θέση του ΠΟΤΑΜΙΟΥ υπέρ της συγκεκριμένης διάταξης, που διατυπώθηκε και επίσημα, από τον εισηγητή του Γιώργο Μαυρωτά, κατά τη χθεσινή συζήτηση, στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, προστέθηκε η ηχηρή διαφοροποίηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, που τάχθηκε, επίσης, υπέρ της διάταξης, προβάλλοντας και ατράνταχτα νομικά επιχειρήματα.

Για τη στάση του αυτή, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ , δέχθηκε μια πολύ σκληρή επίθεση, μέσω tuitter, από τον βουλευτή της ΔΗΣΥ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, που τον κατηγόρησε ότι εμφανίζεται ανακόλουθος, προς όσα ο ίδιος επίμονα υποστηρίζει, περί της ανάγκης, άμεσης ανατροπής και «στρατηγικής ήττας» της κυβέρνησης. Εννοείται πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος «σήκωσε το γάντι» και με ανακοίνωση, σε τρίτο πρόσωπο, ζήτησε «μεγαλύτερη συστολή» από τον συνάδελφο του και ξεκαθάρισε ότι δε δέχεται μαθήματα αντιπολιτευτικής συνέπειας.  Το γεγονός, όμως, πως με τη θέση του Ευάγγελου Βενιζέλου, συνέπλευσε και η Ντόρα Μπακογιάννη, δημιουργεί σοβαρό ρήγμα, με πρόσθετο πολιτικό συμβολισμό, καθώς η κα. Μπακογιάννη φαίνεται να διαφοροποιείται ανοιχτά από την επίσημη θέση του κόμματος, για καταψήφιση της επίμαχης διάταξης. Θέση που ελήφθη μόλις την περασμένη εβδομάδα, σε σύσκεψη των τομεαρχών , στην οποία συμμετείχε και η κα. Μπακογιάννη… 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/330680-PHoboyntai-aiphnidiasmo-apo-ton-Alexe ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...