«Φρένο» στα αυτοκίνητα βάζει η Σιγκαπούρη!

«Φρένο» στα αυτοκίνητα βάζει η Σιγκαπούρη!

Η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης, σχεδιάζει να βάλει “stop” στον αριθμό των ιδιωτικών αυτοκινήτων που θα κυκλοφορούν στους δρόμους. Μάλιστα, προς επίτευξη αυτού, επρόκειτο να αναβαθμίσει και να επεκτείνει τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Η Αρχή Χερσαίων Μεταφορών (LTA), γνωστοποίησε πως το ανώτατο όριο αύξησης για όλα τα επιβατικά αυτοκίνητα και τις μοτοσυκλέτες θα μειωθεί από 0,25% ετησίως στο μηδέν από τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με τον Guardian, η εύπορη πόλη-κράτος των 5,6 εκατομμυρίων κατοίκων έχει επιβάλλει ήδη ποσόστωση για τον αριθμό των πωληθέντων οχημάτων και τον αριθμό των δρόμων, αποφεύγοντας έτσι την “ασφυξία” άλλων ασιατικών πόλεων.

Η Σιγκαπούρη καθιστά αρκετά δαπανηρή την αγορά οχήματος, καθώς ο επίδοξος αγοραστής πρέπει πρώτα να αποκτήσει “πιστοποιητικό δικαιώματος”, το οποίο ισχύει για 10 χρόνια, ενώ το μέσο κόστος αυτού του πιστοποιητικού κυμαίνεται σήμερα γύρω στο 50,000 δολάρια Σιγκαπούρης.

Πολλά από τα ευρείας κυκλοφορίας μοντέλα μάλιστα κοστίζουν τρεις με τέσσερις φορές πάνω από ότι στις υπόλοιπες χώρες.

Στο τέλος του 2016, στους δρόμους της Σιγκαπούρης κυκλοφορούσαν πάνω από 600.000 ιδιωτικά αυτοκίνητα.

Βέβαια, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πάγωμα της αύξησης του αριθμού των αυτοκινήτων, ωστόσο αριθμός των λεωφορείων και των οχημάτων μεταφοράς θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Σε ανακοίνωσή της, η LTA ανέφερε ότι το 12% της συνολικής έκτασης της Σιγκαπούρης είχε ήδη απορροφηθεί από δρόμους και υπήρχε περιορισμένος χώρος επέκτασης.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση αναμένεται να δαπανήσει πάνω από 28δις δολ. Σιγκαπούρης κατά τα επόμενα πέντε χρόνια, προκειμένου να επεκτείνει και να αναβαθμίσει το σύστημα μεταφορών, συμπεριλαμβανομένου του μετρό, το οποίο πρόσφατα αντιμετώπισε ιδιαίτερα αρνητική κριτική για σειρά αστοχιών.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/306997-PHreno-sta-aytokineta-bazei-e-Sigkapoyre ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...