Χάνονται 600 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο από το λαθρεμπόριο καπνού!

Χάνονται 600 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο από το λαθρεμπόριο καπνού!

Αστρονομικά ποσά χάνει κάθε χρόνο το ελληνικό δημόσιο, λόγω του λαθρεμπορίου! Μόνο από το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων η απώλεια ξεπερνά τα 600 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς. Οι έλεγχοι είναι συνεχείς, με αποτέλεσμα μόνο το 2017 να έχουν εντοπιστεί και κατασχεθεί περίπου 142 εκατ. τσιγάρα, με τους φόρους και πρόστιμα να ανέρχονται στα 743 εκατ. ευρώ.

Η εκτίμηση για την ζημία των 600 εκατ. ευρώ κάθε έτος,

Παρά την ένταση των ελέγχων, στην ελληνική αγορά και τις επιτυχείς των εκλεκτικών αρχών, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η αναπληρώτρια διευθύντρια Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ, Μαρία Πόγκα, οι λαθρέμποροι συνεχίζουν να κατέχουν σημαντικό κομμάτι της αγοράς. Και παρά το γεγονός ότι μέσα στην επταετία, κατασχέθηκαν 1,3 δις λαθραία τσιγάρα και 27.810 τόνοι λαθραίου καπνού που σύμφωνα με την υπηρεσία είχαν διαφυγόντες φόρους και δασμούς ύψους 250.960.604 ευρώ!

Στην ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, με τη συμμετοχή της Διεθνούς Διαφάνειας, της Γ.Γ. Διαφθοράς, του ΣΔΟΕ, της OLAF και της Europol, παρουσιάστηκαν και στοιχεία που αφορούν τον αγώνα κατά του λαθρεμπορίου και στην Ευρώπη.  Εκεί οι  συνολικές απώλειες εσόδων, φτάνουν τα 50 δις ευρώ, κάθε χρόνο! Όπως και στην Ελλάδα την μερίδα του λέοντος έχει το λαθρεμπόριο καπνικών στα 11 δις ευρώ.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/321425-CHanontai-600-ekat-eyro-kathe-chrono-apo-to-lathremporio-kapnoy ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...