Χάος στην Ιαπωνία: 67 τραυματίες και ακυρώσεις πτήσεων από την κακοκαιρία

Χάος στην Ιαπωνία: 67 τραυματίες και ακυρώσεις πτήσεων από την κακοκαιρία

Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν και αεροσκάφη παρέμειναν καθηλωμένα στο έδαφος στο Τόκιο, που επλήγη από μια σφοδρή χιονοθύελλα, με αποτέλεσμα οι αρχές να εκδώσουν για πρώτη φορά τα τελευταία 4 έτη προειδοποιήσεις για τις ισχυρές χιονοπτώσεις.

Περισσότερες από 330 πτήσεις από και προς την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας και δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο ακυρώθηκαν λόγω των χιονοπτώσεων, μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ.

«Τουλάχιστον 67 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε ατυχήματα που σχετίζονται με τις χιονοπτώσεις στο Τόκιο» δήλωσε ένας εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής υπηρεσίας της πόλης, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

1

«Και ο αριθμός των τραυματιών αναμένεται να αυξηθεί δεδομένων των κλήσεων για βοήθεια που συνεχίζουμε να λαμβάνουμε» επισήμανε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το βόρειο τμήμα της Ιαπωνίας είναι συνηθισμένος στις πυκνές χιονοπτώσεις όμως τέτοιου είδους μετεωρολογικές συνθήκες είναι σπάνιες στο Τόκιο.

 

Με τον κίνδυνο να επικρατήσει το χάος στο δίκτυο μεταφορών, η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας είχε καλέσει τους πολίτες να φύγουν νωρίτερα από τις εργασίες τους.

«Αναμένονται έντονες χιονοπτώσεις απόψε το βράδυ» στο Τόκιο, είχε προειδοποιήσει ο επικεφαλής μετεωρολόγος Τσουμόρου Ματσουμότο, επισημαίνοντας τον κίνδυνο «οι χιονοπτώσεις να επηρεάσουν τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς».

Ωστόσο εν ώρα αιχμής, το βράδυ, πολλοί ήταν εκείνοι που αψήφησαν το χιόνι στο Σιντζούκου, τον πλέον πολυσύχναστο σιδηροδρομικό σταθμό στον κόσμο.

1

Η μετεωρολογική υπηρεσία δεν εκδίδει προειδοποιήσεις για τις χιονοπτώσεις παρά μόνο εάν υφίσταται ο κίνδυνος να υπάρξουν υλικές ζημιές και προβλήματα στην κυκλοφορία.

«Στο Τόκιο προειδοποιούμε για ισχυρές χιονοπτώσεις με μια πρώτη πρόβλεψη το ύψος του χιονιού να ξεπεράσει τα 10 εκατοστά σε διάστημα 12 ωρών» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η μετεωρολόγος Σακίκο Νισιόκα.

Τελευταία φορά που εκδόθηκε τέτοια προειδοποίηση στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας ήταν τον Φεβρουάριο του 2014. Τότε το ύψος του χιονιού στο Τόκιο είχε φθάσει τα 27 εκατοστά.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/318510-CHaos-sten-Iaponia-67-traymaties-kai-akyroseis-pteseon-apo-ten-kakokairia ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...