Χρόνια Πολλά Παναιτωλικέ! 92 χρόνια ιστορίας συμπληρώνονται σήμερα!

Ο Παναιτωλικός γιορτάζει σήμερα καθώς συμπληρώνει 92 χρόνια ζωής! Ιδρύθηκε στις 9 Μαρτίου 1926 και ιδρυτικά μέλη ήταν επίλεκτα πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας από όλους τους επιστημονικούς και τοπικούς φορείς. Την πρώτη προσωρινή διοίκηση αποτέλεσε τριμελής προσωρινή Επιτροπή που είχε ως πρόεδρο τον Ευθ. Χαβέλλα και μέλη τους Γεώργιο Χαντζόπουλο (Ταμίας) και Εμανουήλ Θεοδωρόπουλο (Γεν. Γραμματέας).

Το μήνυμα της ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ στο facebook για τη σημερινή ημέρα :
Ο Γυμναστικός Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ γιορτάζει σήμερα 92 χρόνια από την ίδρυσή του. Στις 9 Μαρτίου 1926 άρχισε την δράση του, που είναι γεμάτη προσφορά στον Αθλητισμό, την Εκπαίδευση, τον πολιτισμό, όπως την οραματίστηκαν οι ιδρυτές του και τη μεταλαμπάδευσαν στους συνεχιστές τους. Με αρχές και αξίες που κάνουν περήφανους τους Αγρινιώτες, τους Αιτωλοακαρνάνες. Όλους μας.
Οφείλουμε να διαφυλάξουμε αυτή την πολύτιμη κληρονομιά και να της δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη αξία και προοπτική. Συμβάλλοντας ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί ενωμένοι, ως μέλη της μεγάλης ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΗΣ οικογένειας, στη διαρκή προσπάθεια για ένα ΙΣΧΥΡΟ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ!

Το μήνυμα του Ερασιτέχνη Παναιτωλικού :
92 Χρόνια ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ! 9 Μαρτίου 1926 – 9 Μαρτίου 2018
Τρίτη 9 Μαρτίου 1926 ώρα 5 μ.μ. στο Γυμνάσιο Αγρινίου ιδρύεται ο Παναιτωλικός Γυμναστικός Σύλλογος.
Η ομάδα ξεκινά την αθλητική της δραστηριότητα, όμως παράλληλα ξεκινάει και φιλεκπαιδευτική δραστηριότητα με το τμήμα Παιδονομίας (1926 – 1933), τις Νυχτερινές Σχολές (1926 – 1983) και το τμήμα Γαλλικής Γλώσσας που ξεκίνησε το 1932.
Το 1935 σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση προστίθεται στο όνομα του Συλλόγου η λέξη «Φιλεκπαιδευτικός». Αποτελεί το μοναδικό σύλλογο στην Ελλάδα και ίσως παγκοσμίως, που έχει αυτή τη δραστηριότητα έχοντας 5.000 μαθητές στα 57 χρόνια λειτουργίας των Νυκτερινών Σχολών.
Ο Παναιτωλικός Γυμναστικός Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος έχει συνδυάσει σε όλη του την πορεία το ρητό «Νους υγιής εν σώματι υγιεί» στην πράξη όλα αυτά τα χρόνια. Χιλιάδες νέοι έχουν φορέσει τα χρώματα του Παναιτωλικού σε αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ, το χάντμπολ, την ελληνορωμαϊκή πάλη, τον κλασικό αθλητισμό, την ενόργανη γυμναστική.
Σε όλη αυτή την πορεία στο χρόνο ο Παναιτωλικός αγαπήθηκε από το φίλαθλο κόσμο του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής φτάνοντας σε διακρίσεις και πρεσβεύοντας πάντα τις αξίες του αθλητισμού.
Αυτές καλούμαστε να διαφυλάξουμε και να συνεχίσουμε και σήμερα και τα επόμενα χρόνια. Με σεβασμό στην ιστορία και με γνώμονα το καλό του Συλλόγου τα προσεχή χρόνια, προκειμένου ο ιστορικότερος σύλλογος του Αγρινίου να γίνει ακόμα μεγαλύτερος.
Ο Σύλλογός μας και τα επόμενα χρόνια θα δίνει χαρές στους φιλάθλους του.
Γιατί δεν είναι ακόμα ένας σύλλογος στην πόλη μας
Είναι ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ της πόλης μας
92 χρόνια τώρα



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...