Χρ. Μεγάλου: Βελτιωμένο το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα

Χρ. Μεγάλου: Βελτιωμένο το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα

Το οικονομικό κλίμα εμφανίζεται βελτιωμένο καθώς και ότι οι τράπεζες βρίσκονται για πρώτη φορά ύστερα από χρόνια σε τόσο θετικό περιβάλλον, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, μιλώντας σήμερα στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών. Τόνισε, ότι η ανεργία έχει υποχωρήσει, οι δείκτες κλίματος έχουν βελτιωθεί, ενώ ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής ενισχύθηκε σημαντικά, τη στιγμή που προβλέπεται ανάπτυξη 2-2,2% για φέτος.

 

Στα θέματα των τραπεζών επεσήμανε ότι πλέον είναι καλά κεφαλαιοποιημένες και η περαιτέρω ενίσχυσή τους θα εξαρτηθεί από την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, η οποία θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην επενδυτική εμπιστοσύνη. Σύμφωνα με την τοποθέτησή του, η κατάσταση στον τραπεζικό κλάδο έχει βελτιωθεί σημαντικά, καθώς και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες έχουν εκδώσει ομόλογα για πρώτη φορά από το 2014. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «αντιμετωπίζουμε ακόμη προκλήσεις, με κυριότερη την ανάγκη αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο σχέδιο. Νομίζω πως θα καταφέρουμε να το ολοκληρώσουμε με επιτυχία».

Ειδικά για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ανέφερε πως υπάρχει αγορά και οι τράπεζες «θα πουλήσουμε το πρώτο πακέτο δανείων σύντομα. Υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές, είμαι αισιόδοξος», είπε.

Τέλος για τους πολυσυζητημένους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, τόνισε πως έχουν ξεκινήσει και ότι ο ίδιος είναι πολύ ικανοποιημένος από τα αποτελέσματά τους. «Είναι πολύ σημαντικό να συνεχιστούν οι πλειστηριασμοί, για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις και να αποκατασταθεί η αξιοπιστία».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/323549-CHr-Megaloy-Beltiomeno-to-oikonomiko-klima-sten-Ellada ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...