Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το Τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Ναυπακτίας για το επόμενο έτος.(Vid)

-Στην Ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος για το 2018,καθώς και τον προϋπολογισμό και ολοκληρωμένο Πλαισίου Δράσης για την επόμενη χρονιά προχώρησε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ναυπακτίας στην τελευταία συνεδρίαση της χρονιάς

Σε μια συνεδρίαση κατά την οποία απουσίαζε η μεγάλη πλειοψηφία των τοπικών προέδρων,ο δήμαρχος Ναυπακτίας χαρακτήρισε πολύ σημαντική την επόμενη χρονιά για τον δήμο γιατι ουσιαστικά ξεκινούν μια σειρά μεγάλων έργων για την Ναυπακτία,βάζοντάς την ουσιαστικά σε μια νέα αναπτυξιακή τροχιά.

Έργα όπως το Ξενία,η μετατροπή του ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ,οι βιολογικοί της Ναυπάκτου και Άνω Χώρας,η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της πόλης της Ναυπάκτου,το παραλιακό μέτωπο με την κατασκευή της πεζογέφυρας ή πεζοδιαδρόμου όπως συνηθίζεται να λέγεται από το Γρίμποβο μέχρι την οδό Αγελάου,η κατασκευή του μπαστουνιού έξω από το λιμάνι της πόλης.

Ένα πρόγραμμα ύψους 14 εκατ.ευρώ που με τις χρηματοδοτήσεις που αναμένονται στα εν’λόγω έργα μπορεί να εκτινάξουν τον προϋπολογισμό μέχρι τα 40 εκατ.ευρώ.

Στον αντίποδα,οι επικεφαλείς της αντιπολίτευσης άσκησαν κριτική στο έργο της δημοτικής αρχής τόσο ο κ. Μπουλές ,όσο και ο κ. Παπαθανάσης λέγοντας ότι θα μπορούσε με τα παλιά δεδομένα να είναι ο τελευταίος χρόνος για τη δημοτική αρχή με ένα τεχνικό πρόγραμμα μηδαμινό σε έργα και αξία.

Ο κ. Μπουλές στάθηκε για μια ακόμη φορά στις θέμα των απ’ευθείας αναθέσεων για το οποίο  τον κατηγόρησε ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Κ.Καρακώστας λέγοντας ότι πρόκειται για αναθέσεις σε μελέτες και όχι έργα.

Στάθηκε στο έργο επισκευής του 2ου σχολικού συγκροτήματος και τις δικές του προσπάθειες ως δημοτική αρχή να επιλύσει το θέμα με την χρηματοδότηση των 2 εκατομμυρίων ευρώ για την επισκευή του,ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει την αδιαφορία των τοπικών εκπροσώπων των κοινοτήτων οι οποίοι μπροστά στην Ναυπακτοκεντρική πολιτική που ασκεί ο δήμος έχουν παραμελιστεί οι κοινότητες.Χαρακτήρισε το Τεχνικό πρόγραμμα ακατάστατο προκειμένου να πουλά ο καθένας ότι θέλει.Ένα τεχνικό για το ποίο δεν γνωρίζει κανείς χρηματικά ποσά.Το σημαντικότερο όλων όμως διατύπωσε ο κ. Μπουλές δεν είναι αν θα κάνεις πολλά έργα,αλλά να μπορεί κάποιος να κοιτά την κοινωνία στα μάτια.Και τη δυνατότητα αυτή η παρούσα δημοτική αρχή το έχει απωλέσει.

Αυτή την εικόνα επεσήμανε και ο Θ.Παπαθανάσης,λέγοντας ότι η ανάπτυξη στον τόπο έρχεται χέρι-χέρι,μεταξύ της Ναυπάκτου και των ορεινών,μια ανάπτυξη ισόρροπη και ισότιμη.Είναι ένας προϋπολογιμός χαμηλότερος του αναμενόμενου.Δεν αρμόζει σ’αυτόν το τόπο αυτή η διοίκηση.Γιατί όταν είσαι χαμένος χωρίς πυξίδα κυνηγώντας τα μεγάλα χάνεις τον προσανατολισμό σου.Πρέπει επιτέλους αυτός ο τόπος να πάρει ανοδική κατεύθυνση.

Ο κ. Γούλας από την πλευρά του φάνηκε και αυτός επικριτικός σε ορισμένα θέματα,πλην όμως περισσότερο συγκαταβατικός απέναντι στις προσπάθειες που καταβάλλει η δημοτική αρχή σε ορισμένους τομείς,όπως είναι το Ξενία και ο βιολογικός της Ναυπάκτου που τον θεωρεί το κελιδί για την προσέλκυση και ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος.

Τελικά η ψήφιση του Τεχνικού πέρασε κατα πλειοψηφία με την παράταξη του κ. Μπουλέ να ψηφίζει το τεχνικό πλην του κεφαλαίου για τα έργα στις τοπικές κοινότητες για το οποίο ψήφισε παρόν εκφράζοντας επιφυλάξεις που δεν φαίνονταν αναλυτικά.Τόσο ο κ.Παπαθανάσης,όσο και ο κ. Γούλας ψήφισαν παρόν,ενώ απουσίαζε ο εκπρόσωπος της Λαϊκής συσπείρωσης στο δημοτικό συμβούλιο Β.Τσαγγουρνός.

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...