Ψυχαγωγική αλιεία στην λιμνοθάλασσα Κλείσοβας

Με την υποστήριξη και συνεργασία του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, ο Αλιευτικός Συνεταιρισμός «Η Αναγέννηση»  διοργανώνει δραστηριότητα ψυχαγωγικής αλιείας σε ελεγχόμενο χώρο συγκέντρωσης και διαβίωσης ψαριών στη θέση «Τέταρτη Καμάρα» της Λιμνοθάλασσας Κλείσοβας.

Η πρωτοβουλία στόχο έχει την δημιουργία συνθηκών  γνωριμίας με το οικοσύστημα καθώς και τα προϊόντα του, την ανάδειξη του φυσικού πλούτου της περιοχής, του πολιτισμού, καθώς επίσης των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που συνθέτουν το μοναδικό φυσικό περιβάλλον της Λιμνοθάλασσας.

Επιπλέον, με την συγκριμένη δραστηριότητα επιδιώκεται να διαμορφωθεί μια μοναδική για όλη την Ελλάδα δραστηριότητα που θα μπορεί να ασκείται με πλήρεις συνθήκες ασφάλειας  όλο το χρόνο από ενήλικες, παιδιά καθώς και ειδικές ομάδες πληθυσμού.

Τα οφέλη από την δράση είναι πολλαπλά τόσο για τον αλιευτικό συνεταιρισμό, όσο και για τον Δήμο, αφού αναμένεται να προσελκύσει αυξημένο ενδιαφέρον και επισκεψιμότητα στην περιοχή.

Παράλληλα, στον σχεδιασμό της «Αναγέννησης» περιλαμβάνεται η διοργάνωση τετραημέρου προβολής και καθιέρωσης των δράσεων αυτών, από 17 έως 20 Σεπτεμβρίου 2015. Οι θεματικές ενότητες που θα προβληθούν αφορούν: α) Περιβαλλοντική και δια βίου εκπαίδευση – γνωριμία με το οικοσύστημα της λιμνοθάλασσας και τα προϊόντα της β)Ο φυσικός πλούτος, ο πολιτισμός, η ιστορία και η μυθολογία της περιοχής γύρω από την δημιουργία την λειτουργία και την παραγωγή της λιμνοθάλασσας γ)Το φυσικό περιβάλλον, το ψάρεμα και τα ψάρια στην υπηρεσία ειδικών ομάδων πληθυσμού (Άτομα με Ειδικές Ανάγκες) και δ)     Τελικές εκδηλώσεις για ολόκληρη της δραστηριότητα με παρουσίαση των επιμέρους δράσεων, αγώνες ψαρέματος καθώς και γιορτή στο χώρο των ψαράδων.

Οι παραπάνω δραστηριότητες, θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που παρέχει το πρόγραμμα ICE, στο οποίο επιλέχθηκε προς υποστήριξη η συνολική πρόταση του συνεταιρισμού: «Το φυσικό περιβάλλον και τα ψάρια της Λιμνοθάλασσας στην υπηρεσία εναλλακτικών μορφών τουρισμού και εκπαίδευσης».

unnamed (3)

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...