Ως θύμα πολιτικής δίωξης θα εμφανιστεί ενώπιον της Δικαιοσύνης ο Πουτζντεμόν

Ως θύμα πολιτικής δίωξης θα εμφανιστεί ενώπιον της Δικαιοσύνης ο Πουτζντεμόν

Ως θύμα πολιτικής δίωξης θα εμφανιστεί ενώπιον της βελγικής Δικαιοσύνης ο Κάρλες Πουτζντεμόν, υποστηρίζοντας ότι δεν πρέπει να εκδοθεί στην Ισπανία επειδή το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του εξυπηρετεί «πολιτικές σκοπιμότητες».

Αυτό τουλάχιστον αναφέρει η ολλανδόφωνη εφημερίδα του Βελγίου De Standaard, επισημαίνοντας ότι μπόρεσε να αποκτήσει πρόσβαση στα δικαστικά έγγραφα που σχετίζονται με το αίτημα έκδοσης στην Ισπανία του έκπτωτου Καταλανού ηγέτη, η απόφαση επί του οποίου πρόκειται να εκδοθεί την Παρασκευή από το Δικαστικό Συμβούλιο των Βρυξελλών.

Επισημαίνεται ειδικότερα ότι οι Φλαμανδοί δικηγόροι του κ. Πουτζντεμόν χαρακτηρίζουν «σουρεαλιστικό» το σε βάρος του ένταλμα σύλληψης, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι τον περιμένει μια αμιγώς πολιτική δίκη στην Ισπανία. Για τον λόγο αυτό η υπεράσπισή του αναπτύσσει το σκεπτικό ότι οι Βέλγοι δικαστές πρέπει να αρνηθούν την έκδοση επειδή στο ένταλμα σύλληψης δεν μνημονεύονται ρητά συγκεκριμένα γεγονότα/πράξεις του Καταλανού πολιτικού με τις οποίες να στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες που του αποδίδονται, παρά μόνον οι πολιτικές του αποφάσεις οι οποίες όμως ήταν σε όλους γνωστές και απορρέουν από την ιδιότητά του ως δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου της καταλανικής κυβέρνησης.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/309809-Os-thyma-politikes-dioxes-tha-emphanistei-enopion-tes-Dikaiosynes-o-Poytzntemon ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...