Άλλη μία απόφαση – ανάσα από το Ειρηνοδικείο Ναυπάκτου!!!

Διάσωση κατοικίας και δόση 50 ευρώ το μήνα για χρέη 270.000 € !

Ανάσα και ελπίδα για το αύριο έφερε Προσωρινή Διαταγή του Ειρηνοδικείου Ναυπάκτου για νεαρή Δημόσιο Υπάλληλο, σύμφωνα με την οποία διασώζει το σύνολο της περιουσίας της και ρυθμίζει τα χρέη της, που ανέρχονται στο ποσό των 270.000 ευρώ!

Η υπερχρεωμένη συμπολίτισσα μας, εργάζεται ως υπάλληλος και παράλληλα σπουδάζει στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το δε μηνιαίο καθαρό εισόδημά της ανέρχεται στο ποσό των 970 ευρώκατόπιν παρακράτησης ποσού 149,24 ευρώ που γίνεται από Τράπεζα για αποπληρωμή δανείου, ενώ έχει στην κατοχή της ένα διαμέρισμα αντικειμενικής αξίας 55.000 ευρώ, το οποίο είναι υποθηκευμένο από Τράπεζα.

Τα δάνεια συνολικού ποσού 270.000 ευρώ ανελήφθησαν σε περιόδους, όταν και διέθετε επαρκές εισόδημα για την σταδιακή και άνευ καθυστερήσεων αποπληρωμή τους. Ωστόσο η επέλαση της οικονομικής κρίσης, ειδικότερα δε η μείωση εισοδήματος λόγω της βίαιης περικοπής μισθών και συντάξεων και η ταυτόχρονη αύξηση άμεσων και έμμεσων φόρων, την οδήγησαν σε αδυναμία πληρωμής, εγκλωβίζοντας τη σε μία κατάσταση χωρίς διέξοδο και προοπτική, με αποτέλεσμα να αδυνατεί πλέον να λειτουργήσει ως κοινωνικό ον και να συμμετάσχει στην κοινωνική και οικονομική ζωή. Μονόδρομο λοιπόν και τελευταία γραμμή άμυνας, αποτελούσε η προσφυγή στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου Κατσέλη, προκειμένου να μην θέσει σε κίνδυνοτην διατροφή, τις σπουδές και την κατάσταση της υγείας της.

Η Ειρηνοδίκης Ναυπάκτου, αφού μελέτησε τα σχετικά έγγραφα και την προφορική εισήγηση της δικηγόρου της, αποφάσισε να δεχτεί το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής, την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων και τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης των περιουσιακών στοιχείων της αιτούσας, καθώς και την άρση της παρακράτησης των 149,24 ευρώ, ορίζοντας μηνιαίες καταβολές 50 ευρώ. Έτσι, η νεαρή Ναυπάκτια παίρνει ανάσα από την οικονομική δυσπραγία που την ταλάνιζε και ατενίζει το μέλλον με άλλο μάτι και αναμένει τώρα με αισιοδοξίατην οριστική απόφαση του δικαστηρίου.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...