Άμεση ανταπόκριση της ΔΕΥΑΝ σε αιτήματα των Κλεπαϊτών-Τι αναφέρεται σε δ.τ. του συλλόγου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας σας ενημερώνει ότι, όπως γνωρίζετε (ανάρτηση στην σελίδα Fb του Συλλόγου μας 6-4-2017) στις 5-4-2017 στείλαμε επιστολή προς τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ. Θωμά Κοτρωνιά, σχετική με ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ στο χωριό μας Κλεπά, όπως μας επιβεβαίωσε και η ΔΕΥΑΝ.

Μετά την παραπάνω επιστολή μας και τις συχνές παρεμβάσεις μας στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ. Κοτρωνιά, την Πέμπτη 5-5-2017 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΝ και κατόπιν επίσημης ενημέρωσής μας από τον ίδιο τον κ. Πρόεδρο, ενέκρινε ΟΜΟΦΩΝΑ τις δίκαιες, λογικές, εφικτές επισημάνσεις μας και αποφάσισε :

Την κάλυψη του επιφανειακού δικτύου ύδρευσης.
Εξεύρεση τρόπων περαιτέρω διευθέτησης των νερών της υπερχείλισης των δεξαμενών( θέση Πύργος).
Την τοποθέτηση φρεατίου – βάνας και λουκέτο ασφαλείας στον αγωγό από Πύργο προς ρέμα Γκερμέ και την τοποθέτηση μειωτή πίεσης, εάν κάτι τέτοιο κριθεί σκόπιμο, μετά από αυτοψία της Τεχνικής Υπηρεσίας.
Για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων ενεργειών τίθεται χρονικό περιθώριο ενός (1) μηνός.
Προϋπόθεση για να κατασκευαστούν νέα δίκτυα (εκτός των ανωτέρω), στην Τ.Κ. Κλεπάς, είναι η ολοκλήρωση των μελετών οριοθέτησης κατάλληλων τμημάτων του οικισμού,
Η δημιουργία – τοποθέτηση μικροφραγμάτων δεν είναι στην αρμοδιότητα της Δ.Ε.Υ.Α.Ν (Ν. 1069/80).

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωσή μας από την ΔΕΥΑΝ την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσει η υλοποίηση της παραπάνω απόφασης.
Η κάλυψη των τμημάτων του επιφανειακού δικτύου θα γίνει (όπου είναι δυνατόν ) με την χρήση σκαπτικού μηχανήματος, ή χειροκίνητα ή με κάλυψη ειδικής μόνωσης.
Επίσης, λόγω της σοβαρότητας του θέματος της υπερχείλισης των δεξαμενών στην θέση Πύργος, εκτός του υδραύλακα, η προφορική ενημέρωση είναι τα νερά της υπερχείλισης να οδηγηθούν με σωλήνα στον χείμαρρο Γκερμέ.

Προφορικά θέσαμε το θέμα καθαρισμού ΟΛΩΝ των δεξαμενών ύδρευσης του χωριού μας ( τρείς συνοικίες ) και όχι απλής διαδικασίας χλωρίωσης. Το αίτημά μας έγινε αποδεκτό και ο Πρόεδρος του χωριού μας, θα ορισθεί από την ΔΕΥΑΝ, θα έχει την ευθύνη παρακολούθησης του καθαρισμού και της μετέπειτα χλωρίωσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου με σχέδιο δράσης και μεθοδευμένες ενέργειες, για μία φορά ακόμη, λειτούργησε προς όφελος του συνόλου του χωριού και δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν εξυπηρετεί, ούτε πρόκειται να εξυπηρετήσει ή να καλύψει προσωπικά ή επαγγελματικά συμφέροντα κανενός.
Οφείλουμε να επισημάνουμε την θετική ανταπόκριση ΟΛΩΝ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και ιδιαίτερα του Προέδρου της ΔΕΥΑΝ κ. Θωμά Κοτρωνιά, στην ικανοποίηση των δικαίων, λογικών και εφικτών αιτημάτων της επιστολής μας.
Θα περιμένουμε τα αποτελέσματα της απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Τέλος για μία φορά ακόμη, ίσως η τελευταία, επισημαίνουμε κατηγορηματικά, να σταματήσουν κάποιοι να διαστρεβλώνουν τις ενέργειες του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου απειλώντας έμμεσα τα μέλη του.
Την επόμενη φορά, ίσως αναγκασθούμε, για την διαφύλαξη του κύρους του, να αποκαλύψουμε και ονόματα.
Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Σωτήριος Ζωγανάς



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...