Άμεση λήψη μέτρων ζητά ο Θ. Θεοχαρόπουλος μετά την ένοπλη επίθεση στη Χ. Τρικούπη!

«ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ»

Την ανάγκη ύπαρξης, άμεσα, σχεδιασμού από την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο επεσήμανε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στη σκιά της ένοπλης επίθεσης στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

«Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί σε αυτή την περιοχή» δήλωσε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε πως όταν εκδηλώνεται τέτοια επίθεση στα γραφεία ενός κοινοβουλευτικού κόμματος και κατά μιας διμοιρίας των ΜΑΤ, τότε χάνεται το δικαίωμα των πολιτών στην ασφάλεια.

«Το αρμόδιο υπουργείο και η κυβέρνηση οφείλουν να καταστρώσουν ένα σχέδιο άμεσα για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, για να μην ξεφύγει η κατάσταση από κάθε έλεγχο» τόνισε, μεταξύ άλλων.

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, είπε ότι πρόκειται για σημαντικό και εθνικό θέμα: «την προηγούμενη πέμπτη στη συνάντηση μου με τον κ. Παυλόπουλο ζήτησα να υπάρχει εθνική συνεννόηση (…) χρειάζεται να υπάρξει λύση όχι ντε φάκτο διχοτόμηση» τόνισε ο κ. Θεοχαρόπουλος. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε ότι δεν πρέπει να χαθεί και αυτή η ευκαιρία για την επίτευξη συμφωνίας και συμπλήρωσε ότι η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα στηρίζει. Χαρακτήρισε την Τουρκία και τον Ερντογάν ως απρόβλεπτους παράγοντες για την εξέλιξη της διαδικασίας.

Εθνική συνεννόηση χρειάζεται σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα, επισήμανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ωστόσο τόνισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν το έχει πράξει. «Μόνη της διαπραγματεύτηκε το χρέος και πήρε μια συμφωνία κατώτερη και από εκείνη του 2012, πολλές φορές δεν ενημερώνει παρά την τελευταία στιγμή, η κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη» υποστήριξε. Ερωτηθείς για την αξιολόγηση απάντησε: «τα δεδομένα που έχω δεν με κάνουν αισιόδοξο ότι θα κλείσει άμεσα» εκτίμησε και συμπλήρωσε ότι σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να κλείσει εάν δεν αλλάξει το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ μετά το 2018 όπως, και δεν μπορεί να κλείσει με τις απαράδεκτες απαιτήσεις στα εργασιακά όπως είναι η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. «Πρέπει να κλείσει με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» κατέληξε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Αναφερθείς στην κεντροαριστερά είπε ότι οι χρόνιες συζητήσεις ταλαιπωρούν τον κόσμο. «Ορισμένοι δεν κατανοούν ότι χρειάζεται ενότητα και ανανέωση» σχολίασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος άφησε αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο είπε ότι τα εκλογικά ποσοστά του προέρχονται από τη δεξαμενή της κεντροαριστεράς, αλλά η πολιτική που ασκεί δεν έχει σχέση με τη σοσιαλδημοκρατία.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...