Άμεση παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου πριν την ψήφιση του Νομοσχεδίου

«Να λυθεί άμεσα το μείζον θέμα της παραχώρησης του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και να προβλέπεται αυτή η παράμετρος σαφώς σε αυτό».

Αυτό αποφάσισαν να ζητήσουν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας και τα μέλη της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Νίκος Τζανάκος, Χρήστος Πατούχας, Δημήτρης Αϊβαλής, Γιάννης Πανταζόπουλος και Δημήτρης Αλεξίου, στη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα το πρωί στα γραφεία της Περιφέρειας.

Για αυτό το λόγο και θα επιδιώξουν άμεσα συνάντηση με τους υπεύθυνους στο Υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή όλων των αρμοδίων φορέων, Περιφέρεια, Δήμο, Πρωτοβουλία, προκειμένου να δοθεί λύση στο σοβαρό αυτό θέμα, προτού να είναι αργά.

«Η αφερεγγυότητα των κυβερνήσεων τόσων ετών με τη μη υλοποίηση των διαχρονικών δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει, καταδεικνύει πως θα πρέπει να πιέσουμε ακόμη περισσότερο εμείς για την οριστική παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου στον Δήμο Πατρέων και τους πολίτες», σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας.

Και προσθέτει ο Περιφερειάρχης: «Θα πρέπει να εξαιρεθεί η διαχείριση από το ΤΑΙΠΕΔ του οριοθετημένου τμήματος που περιγράφεται στη σύμβαση προσωρινής παραχώρησης μεταξύ Δήμου Πατρέων και ΟΛΠΑ Α.Ε., η οποία προέκυψε από το Πρωτόκολλο Συνεργασίας Δήμου – ΟΛΠΑ και πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου και μετά από την γραπτή εντολή του τότε υπουργού Οικονομικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου και θα πρέπει να αποδοθεί στον Δήμο της Πάτρας σύμφωνα με τις πολιτικές δεσμεύσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς».

Παράλληλα συζητήθηκε πως τα θέματα που αφορούν στους χαρακτηρισμούς αυτής της ζώνης δεν είναι του παρόντος και πως θα πρέπει να διαμορφωθούν σε ειδική διαβούλευση με την πόλη και στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος παρά η δημιουργία ενός κοινόχρηστου αστικού χώρου, αναγκαίου για την βιώσιμη ανάπτυξη της Πάτρας, όπως άλλωστε προβλέπεται και στο Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό της πόλης.

«Αυτή τη στιγμή θα πρέπει να κινητοποιηθούμε όλοι με όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου το αίτημά μας να ολοκληρωθεί άμεσα και παράλληλα να αποφευχθούν οι οποιεσδήποτε δυσμενείς εξελίξεις που μπορούν να το οδηγήσουν σε πλήρη ενταφιασμό και καταδίκη της πόλης» κατέληξε ο Περιφερειάρχης.

Ενημέρωση



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...