Άνοδος 1,6% για την ελληνική βιομηχανία, κόντρα στην κρίση!

Άνοδος 1,6% για την ελληνική βιομηχανία, κόντρα στην κρίση!

Ανοδικά κινείται η ελληνική Βιομηχανία, κόντρα στην κρίση και τα Capital Controls! Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής παρουσίας αύξηση 1,6% τον Ιούνιο του 2017, σε σύγκριση με τον Ιούνιου του 2016. Η άνοδος συνεχίστηκε, αν και μειωμένη σε σχέση με την αύξηση 8,1% που σημειώθηκε από το 2015, στο 2016. Μέσα σε δύο έτη η ελληνική Βιομηχανία δείχνει σημαντική άνοδο, με τον σχετικό δείκτη, να έχει κερδίσει 9,7%.

Τα ίδια στοιχεία, δείχνουν ότι ο μέσος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου – Ιουνίου 2017, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου – Ιουνίου 2016, παρουσίασε αύξηση 6%. Εποχικά διορθωμένος, ο  Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής Ιουνίου 2017, παρουσίασε μείωση 0,8%, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη Μαΐου 2017.

Οι μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

-Αύξηση 2,8% του Δείκτη Παραγωγής Μεταποιητικών Βιομηχανιών.

Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις των δεικτών των διψήφιων κλάδων: καπνού, παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα, βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων, μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων, ημιρυμουλκούμενων.

-Αύξηση 0,1% του Δείκτη Παραγωγής Ηλεκτρισμού.

Από τη μείωση 3,5% του Δείκτη Παραγωγής Ορυχείων – Λατομείων, λόγω της μείωσης των δεικτών των κλάδων άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου, άλλων εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/296081-Anodos-1-6-gia-ten-ellenike-biomechania-kontra-sten-krise ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...