Άρεσε η ΑΕΚ, άνοιξε λογαριασμό ο Γιακουμάκης

Στο πρώτο της τεστ στην Πολωνία, η ΑΕΚ παρουσίασε πολύ καλά στοιχεία απέναντι σε έναν αντίπαλο πιο έτοιμο. Η Ένωση ήρθε ισόπαλη 1-1 -αν και θα μπορούσε να είχε φτάσει και σε μια άνετη νίκη αν αξιοποιούσε τις ευκαιρίες της- με την Καρπάτι και τον Γιακουμάκη να ανοίγει λογαριασμό με τα κιτρινόμαυρα.

Παρά το βαρύ, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, τερέν το ματς είχε καλό ρυθμό. Το ξεκίνημα της ΑΕΚ ήταν κάπως μουδιασμένο και η Καρπάτι που μπήκε καλύτερα άνοιξε το σκορ στο 10ο λεπτό όταν έπειτα από λάθος του «αγχωμένου» Λόπες, ο Τσατσού πλάσαρε εύστοχα τον Μπάρκα. 

Το γκολ «ξύπνησε» την Ένωση που πέρασε στην αντεπίθεση κι άρχισε να βγάζει φάσεις με το δίδυμο Κλωναρίδη-Γιακουμάκη να συνεργάζεται άψογα. Μια,δυο,τρεις και η απάντηση ήρθε με τον Κρητικό επιθετικό να κάνει το 1-1 στο 19’ με καλοζυγισμένη κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Γκάλο. 

Μετά το γκολ η ΑΕΚ πήρε για τα καλά τα πάνω της. Έντονο πρέσινγκ, γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας και καλές στημένες φάσεις ήταν κάποια από τα στοιχεία που έβγαλε στο χορτάρι η ομάδα του Χιμένεθ, που εκτός από τις τελικές προσπάθειες που είχε σημείωσε και τέρμα με τον Τσιγκρίνσκι το οποίο ακυρώθηκε. Στα τελευταία λεπτά, η Καρπάτι πίεσε όμως δεν άγχωσε ιδιαίτερα τον Μπάρκα. 

Μια ομάδα υπήρχε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου στο γήπεδο κι αυτή ήταν η ΑΕΚ. Παρότι στο χορτάρι παρέμεινε μόνο ο Μπάρκας, η νέα ενδεκάδα του Μανόλο Χιμένεθ δεν χρειάστηκε χρόνο προσαρμογής και μπήκε με το γκάζι πατημένο. Τα άκρα της Ένωσης λειτουργούσαν άψογα και οι ευκαιρίες διαδέχονταν με ευκολία η μία την άλλη, με μεγαλύτερη το δοκάρι του Μάνταλου στο 60’. 

Με το πέρασμα των λεπτών ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε ελαφρώς και για πρώτη φορά η Καρπάτι πήρε τα ηνία και κυκλοφόρησε την μπάλα γύρω από την περιοχή των κιτρινόμαυρων, που με εξαίρεση ένα τετ-α-τετ, ύστερα από λάθος του Βράνιες, δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα. Στο φινάλε η ΑΕΚ ανέβασε ξανά στροφές κι αν αξιοποιούσε τις ευκαιρίες της θα μπορούσε να είχε πάρει τη νίκη. 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΚ (α’ ημίχρονο): Μπάρκας, Γκάλο, Τζανετόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Αϊντάρεβιτς, Σιμόες, Χριστοδουλόπουλος, Κλωναρίδης, Αντωνίου, Γιακουμάκης.

ΑΕΚ (β’ ημίχρονο): Μπάρκας (76′ Τσιντώτας), Μπακάκης, Βινίσιους, Βράνιες (69΄ Τσόσιτς), Μανωλάς (86′ Γιανούτσος), Γιόχανσον (86′ Μπάμπης), Γαλανόπουλος, Μεληκιώτης (86΄Βλαχομήτρος), Τρίστασον, Μάνταλος (86′ Μάνταλος), Λιβάγια.

Καρπάτι: Μούισακ (46′ Πιντκίβκατ), Οσμάν, Λομπάι, Βίζντρικ, Μιρονιτσένκο, Άρκες (71′ Ντεβέλκο), Χουντόμπιακ (71′ Κάτσουκ), Χόλοντιουκ (79′ Σούλτς), Τσατσούα (62′ Χρίσιο), Κσιόνς, Κλιότς.

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/291982-Arese-e-AEK-anoixe-logariasmo-o-Giakoymakes ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...