Έδειξε τα αστέρια του… και κοιτάει στα ίσια το πλεονέκτημα!

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φτάσει στο τέταρτο φετινό του διπλό στην Ευρωλίγκα και στην πιο κρίσιμη ώρα να κερδίσει την Μπασκόνια στην Βιτόρια με 72-63.

Έφτασε στην 17η νίκη του στην Ευρωλίγκα, ισοβαθμεί με την Φενέρμπαχτσε στην 4η θέση και έχει σοβαρές πιθανότητες για πλεονέκτημα έδρας.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ παρουσίασε εξαιρετικό πρόσωπο για τα 30 λεπτά (37-54), και με σωρεία λαθών και έλλειψη συγκέντρωσης λίγο έλειψε να μετατραπεί για μια ακόμα φορά σε ιδανικός αυτόχειρας, δίνοντας πολλές ευκαιρίες την ομάδα του Σίτο Αλόνσο να διεκδικήσει το παιχνίδι. Ωστόσο το τελικό 72-63 του δίνει το δικαίωμα να καπαρώσει ουσιαστικά την 5η θέση, έχοντας στο 2-0 τους Βάσκους.

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε ισοπεδωτικός, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όπου κράτησε μια ομάδα που πετυχαίνει 41 πόντους στο ημίχρονο στους 21, παίζοντας τρομερή άμυνα, με τον Σίνγκλεντον και ειδικότερα τον Γκίστ να κάνουν την διαφορά, με τον Αμερικάνο να δείχνει το πόσο επηρέασε η απουσία του, παίζοντας άμυνα, και βγάζοντας ουσιαστικά εκτός ρυθμού τον Λάρκιν, με αποτέλεσμα ο Σίτο Αλόνσο να αναγκαστεί να ρίξει για 16 λεπτά στο παρκέ τον Λαπροβίτολα (έχει περίπου 8 λεπτά συμμετοχής).

Οι «πράσινοι» κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (33-27), έχοντας ως μελανό σημείο τα 19 λάθη, με τα 14 να έρχονται στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Κρις Σίνκλεντον ήταν συγκλονιστικός με 18 πόντους (6/8 βολές, 3/5 δίποντα, 2/5 τριπ.) και 8 ριμπάουντ, ενώ μεγάλες βοήθειες έδωσαν οι Τζέιμς Γκίστ (11 π., 5/6 σουτ, 5 ριμπ., 3 κλεψ.) και Μάικ Τζέιμς (11 π., 3/6 διπ., 1/4 τριπ.) ο οποίος μίλησε στο τελευταίο διάστημα της αναμέτρησης.  Θετική παρουσία είχαν οι Νικ Καλάθης (8 π., 8 ασίστ) και Τζέιμς Φελντέιν (8 π., 2/5 τριπ.), αλλά και ο Κένι Γκάμπριελ που είχε 6 πόντους (2/2 τριπ.) σε 10 λεπτά συμμετοχής.

Για τους Βάσκους, ο Άνταμ Χάνγκα είχε 13 πόντους (5/9 διπ., 1/3 τριπ.), ενώ μεγάλη ζημιά έκαναν και οι Γιοχάνες Βόιτμαν (12 π., 5/7 διπ., 7 ριμπ., 3 ασίστ) και Τσεις Μπάντιγκερ  (11 π.). Σε ρηχά νερά, και χάρη στην αμυντική προσήλωση των παικτών του Παναθηναϊκού έμειναν οι Σέιν Λάρκιν (7 π., 2/8 διπ., 1/5 τριπ.) και Τορνίκε Σενγκέλια (6 π.)

Πηγή: Ο Φίλαθλος

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/276359-Edeixe-ta-asteria-toy-kai-koitaei-sta-isia-to-pleonektema ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...