Ένας γνήσιος ροκάς στην ακαδημία γραμμάτων και τεχνών

Ένας γνήσιος ροκάς στην ακαδημία γραμμάτων και τεχνών
Ο δημοφιλής τραγουδοποιός Μπομπ Ντίλαν, έγινε ο πρώτος μουσικός της ροκ που  υποδέχεται ως επίτιμο μέλος της η Αμερικανική Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών.

«Είναι μεγάλη μου τιμή και χαρά» ανέφερε ο Ντίλαν σε γραπτή του δήλωση, καθώς απουσίαζε από την επίσημη τελετή στη Νέα Υόρκη. Ο 72χρονος μουσικός δήλωσε ότι ανυπομονεί να συναντήσει τα υπόλοιπα μέλη «στο πάνθεον των υπέροχων και σημαντικών καλλιτεχνών».

Οι υπεύθυνοι της ανακήρυξης των μελών προβληματίστηκαν για το αν θα τιμήσουν τον  καλλιτέχνη για τη μουσική του ή για τους στίχους του.
Σύμφωνα με την διευθύντρια της Ακαδημίας, Βιρτζίνια Ντεχάνι, ο Ντίλαν ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος επειδή «είναι ένας πολυτάλαντος καλλιτέχνης, το έργο του οποίου εντάσσεται σε πολλούς τομείς. Αποτέλεσμα είναι να μην μπορεί να κατηγοριοποιηθεί».

Ο Μπομπ Ντίλαν, παγκοσμίως διακεκριμένος  μουσικός, στιχουργός και ποιητής, επηρέασε όσο λίγοι την σύγχρονη μουσική αλλά και τη σκέψη όσων μεγάλωσαν ή προβληματίστηκαν με τα τραγούδια του. Δεκάδες επίσημοι και ανεπίσημοι δίσκοι, βιογραφίες, διασκευές, ακυκλοφόρητες μαγνητοταινίες και τραγούδια μαρτυρούν το μέγεθος της επιρροής αυτής

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...