Ένα έμβασμα 5.000 ευρώ πρόδωσε τον λογαριασμό

Ένα έμβασμα 5.000 ευρώ πρόδωσε τον λογαριασμό

Πως οι Αμερικανοί ανακάλυψαν το ίδρυμα με τα 13.000.000 ευρώ που είχε στήσει ο υπουργός

Κορυφαίου πολιτικού στην Ζυρίχη

ΕΝΑ ΑΘΩΟ έμβασμα 5.000 ευρώ οδήγησε τις αμερικανικές υπηρεσίες σε έναν λογαριασμό στην Ελβετία τον οποίο τροφοδοτούσε ένα περίεργο ίδρυμα που διαθέτει κεφάλαια 13 εκατομμυρίων ευρώ.

Ολα άρχισαν όταν ο γιός ενός πρώην υπουργού που βρίσκεται στην Νέα Υόρκη ζήτησε ένα ποσό για να καλύψει τις ανάγκες του.

Τελικά στον λογαριασμό του πιστώθηκαν 5.000 ευρώ προερχόμενα από μια τράπεζα της Ζυρίχης.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες που κάνουν φύλλο και φτερό τις συναλλαγές πολιτικών προσώπων και συγγενών τους προφανώς για να τους κρατάνε στο χέρι άρχισαν να ψάχνουν την προέλευση του εμβάσματος παρά το γεγονός ότι το ποσό που διακινήθηκε ήταν ασήμαντο.

Με την τεχνογνωσία που έχουν αποκτήσει και τους πράκτορες που διαθέτουν, δεν άργησαν να εντοπίσουν τον τραπεζικό λογαριασμό σε τράπεζα της Ζυρίχης.

Αμέσως χτύπησε κόκκινος συναγερμός γιατί ο λογαριασμός είχε τροφοδοτηθεί από ένα ίδρυμα, διαχειριστές του οποίου εμφανίζονται ως συνήθως παρένθετα πρόσωπα για να κρύβουν τους πραγματικούς ιδιοκτήτες.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες μετά από έρευνα μιλούν με βεβαιότητα ότι τα ποσά με τα οποία στήθηκε το ίδρυμα προέρχονται από μίζες.

Γι’ αυτό στην τελευταία συνάντηση που είχε στην Ελβετία το FBI με τους Έλληνες δικαστές που διερευνούν το σκάνδαλο της NOVARTIS  τέθηκε το ζήτημα του επίμαχου ιδρύματος.

Βέβαια το μόνο χειροπιαστό στοιχείο που είχαν οι αρμόδιες υπηρεσίες ήταν η κίνηση του λογαριασμού από το ίδρυμα στον συγκεκριμένο λογαριασμό σε τράπεζα της Ζυρίχης και στην συνέχεια το έμβασμα του γιού του υπουργού.

Γι’ αυτό υπήρξε διαφωνία για το αν το συγκεκριμένο ίδρυμα και το έμβασμα θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στη δικογραφία για τη NOVARTIS.

Οι Αμερικανοί θεωρούν τη διερεύνηση των κεφαλαίων που εμφανίζει το ίδρυμα ως βασική προϋπόθεση προκειμένου να διαλευκανθεί το γιγαντιαίο σκάνδαλο.

Είναι σίγουροι ότι πίσω από το ίδρυμα κρύβεται πρώην μεγαλόσχημο πολιτικό στέλεχος και γι’ αυτό επιμένουν στη συνέχιση της έρευνας.

Το ζήτημα που προκύπτει είναι αν οι Ελβετικές Αρχές είναι διατεθειμένες να βοηθήσουν αποτελεσματικά προκειμένου να εντοπιστούν οι πραγματικοί ιδιοκτήτες των 13 εκατομμυρίων ευρώ που εμφανίζονται κατατεθειμένα στο ίδρυμα.

Βέβαια οι αμερικανικές υπηρεσίες έχουν πληροφόρηση και στοιχεία από ανεπίσημες πηγές, δηλαδή από πράκτορες και από υποκλοπές αλλά οι δικαστές προβληματίζονται αν αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να τεκμηριωθεί κατηγορία.

Ο επίμαχος λογαριασμός είναι και η αιτία που καθυστερεί το πόρισμα της NOVARTIS.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/353398-Ena-embasma-5-000-eyro-prodose-ton-logariasmo ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...