Έπεσαν απ’ τα σύννεφα

Έπεσαν απ’ τα σύννεφα

Για να συμπληρώσουμε την εικόνα, ως προς τα ειδικότερα χαρακτηριστικά της «υπόθεσης Παπαντωνίου», να υπενθυμίσουμε ότι ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του, έχουν καταδικαστεί για παράβαση του νόμου περί «πόθεν έσχες», µε όψεις που άπτονται, σε κάποιο βαθμό και των όσων τους έστειλαν στη φυλακή.

Όμως, πέραν της ειδικής περίπτωσης, υπάρχει και το γενικότερο πολιτικό πλαίσιο, εντός του οποίου συνέβησαν όσα συνθέτουν το επίμαχο κατηγορητήριο. Αναφερόμαστε, ακριβώς, σ’ αυτή τη «χρυσή» εκσυγχρονιστική οκταετία 1996-2004 και καλό θα είναι να θυμηθούμε ορισμένα πράγματα, καθώς ορισμένοι κάνουν πως… πέφτουν απ’ τα σύννεφα. Θα τους ήταν χρήσιμο, αν ανέτρεχαν στο Google, όπου θα έβρισκαν εκτενή αποσπάσματα από μια συζήτηση, προ ημερησίας διατάξεως, που έγινε στη Βουλή, το 2003, µε εγκαλούμενη, από όλη την τότε αντιπολίτευση, την κυβέρνηση Σημίτη. Θα είχαν το πλήρες πανόραμα, µε στοιχεία και επίσημα έγγραφα, του ζοφερού περιβάλλοντος, εντός του οποίου εκκολάφθηκαν οι υποθέσεις διαφθοράς, που µας απασχολούν μέχρι σήμερα, αλλά και για την «αιμομικτική» -κατά Κώστα Λαλιώτη- σχέση πολιτικής εξουσίας και μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, που τότε απέκτησε ενδημικά χαρακτηριστικά.

Ήταν δε τόσο κραυγαλέα τα φαινόμενα, ώστε είχαν προκαλέσει αντιδράσεις και στο εσωτερικό του τότε κυβερνώντος κόμματος. Η πιο χαρακτηριστική, που είχε αναπαραχθεί και κατά την προαναφερθείσα κοινοβουλευτική συζήτηση, ήταν η αναφορά του Θεόδωρου Πάγκαλου -εκ των πρωταγωνιστών στο εγχείρημα ανάδειξης του Κώστα Σημίτη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και την πρωθυπουργία- σε σχετικές καταγγελίες που είχαν γίνει, σε συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, αλλά και τη δυσφορία του τότε πρωθυπουργού, όχι για τα καταγγελλόμενα, αλλά για τη συζήτηση!.

Εξ άλλοι οι συστηματικοί αναγνώστες της ΑΥΡΙΑΝΗΣ, θα θυμούνται τα όσα σκανδαλώδη αποκαλύπτονταν, επί παραδείγματι για το περίφημο σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων (C4I), αλλά και για «παρεξηγήσιμες» σχέσεις κυβερνητικών παραγόντων µε εμπλεκόμενους επιχειρηματίες. Οι αποκαλύψεις της ΑΥΡΙΑΝΗΣ, μάλιστα, είχαν υποχρεώσει σε παραίτηση, τον τότε υφυπουργό Δημόσιας Τάξης. Κι όμως, όταν ήρθε η ώρα της κάθαρσης, το επίσημο ΠΑΣΟΚ, υπό τον Γιώργο Παπανδρέου, όχι µόνο δε συνέδραμε, ώστε να αποκαθαρθεί και το ίδιο, αλλά, όπως προκύπτει και από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Κυριακάτικης KONTRANEWS», έκανε ό,τι μπορούσε, για να καλύψει τα «ίχνη του εγκλήματος». Ποιος τους φταίει, επομένως;

ΛΕΥΤ. ΚΑΝΑΣ

Πηγή: https://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/345867-Epesan-ap-ta-synnepha ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...