Έρχονται συλλήψεις για τη Νovartis

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ – ΔΟΘΗΚΕ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ Π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Γ. ΔΡΑΓΑΤΣΗ, ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΞΕΠΛΥΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΛΑΔΩΘΕΙ

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο γιγαντιαίο σκάνδαλο του πολυεθνικού φαρμακευτικού κολοσσού NOVARTIS.

Νέα έρευνα για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος από τη φαρμακοβιομηχανία και άνοιγμα των λογαριασμών όλων των υψηλόβαθμων στελεχών της φαρμακοβιομηχανίας Novartis διέταξε ο προϊστάμενος των οικονομικών εισαγγελέων Παναγιώτης Αθανασίου, λίγες μέρες μετά την εντολή έρευνας από την Εισαγγελία Διαφθοράς για τις καταγγελίες περί χρηματισμού 4.500 γιατρών, τεσσάρων τουλάχιστον υπουργών, αλλά και πολλών κρατικών λειτουργών, για να προωθούν αποκλειστικά τα φάρμακα του συγκεκριμένου πολυεθνικού κολοσσού.

Η εντολή συνολικού φορολογικού ελέγχου δόθηκε στον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση και εκτείνεται σε βάθος δεκαετίας, διάστημα για το οποίο θα ανοίξουν τραπεζικοί λογαριασμοί, αφού πολλά από τα στελέχη της εταιρείας βρίσκονται σε διάφορες λίστες μεγαλοκαταθετών.

Η έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων σε συνδυασμό με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αμερικανικές αρχές, τεκμηριώνουν την εμπλοκή στην υπόθεση, τεσσάρων πρώην υπουργών, ενός πρώην Πρωθυπουργού καθώς και εκατοντάδων κρατικών αξιωματούχων, διοικητών ασφαλιστικών ταμείων, καθηγητών, γιατρών, μεγαλοδημοσιογράφων και ιδιοκτητών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «kontranews» σε μεγάλη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού και των υπουργών Δικαιοσύνης και Υγείας, έγινε εκτίμηση της μέχρι τώρα πορείας των ερευνών. Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι πρόκειται για ένα γιγαντιαίο σκάνδαλο και μια υπόθεση δημόσιου συμφέροντος, που πρέπει να διερευνηθεί κατ’ άμεση προτεραιότητα.

Από υπολογισμούς των καθ’ ύλην αρμόδιων υπουργών, η ζημιά που έχει υποστεί το ελληνικό δημόσιο, από τη μαφιόζικη δράση της NOVARTIS, άλλων πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών και ντόπιων εταιρειών, υπερβαίνει τα εκατό δισεκατομμύρια ευρώ σε βάθος τριάντα χρόνων.

Η εμπλοκή κορυφαίων πολιτικών και κομμάτων θεωρείται δεδομένη και αποδεικνύεται τόσο από τις καταθέσεις των πρώην στελεχών της NOVARTIS που έχουν τεθεί σε καθεστώς προστατευόμενων μαρτύρων, όσο και από μια σειρά εγγράφων, που αφορούν τις εγκρίσεις για υπερτιμολογήσεις φαρμάκων σε ποσοστό 16 φορές πάνω από την πραγματική τους αξία!

Οι εξελίξεις στη δικαστική έρευνα αναμένεται να προκαλέσουν ισχυρούς πολιτικούς κραδασμούς. Ακόμα και στην περίπτωση κατά την οποία δεν ασκηθούν διώξεις κατά των πρώην υπουργών οι οποίοι καλύπτονται από προκλητικό νόμο, που τους διασφαλίζει ασυλία, όταν μεσολαβήσουν δύο εκλογικές αναμετρήσεις, οι ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, θα βρεθούν εκτεθειμένες και απολογούμενες στην κοινωνία που βράζει στην κυριολεξία και απαιτεί παραδειγματική τιμωρία όσων εμπλέκονται στην λεηλασία του δημόσιου χρήματος και φυσικά ευθύνονται για την κατάσταση χρεωκοπίας στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας που προέρχονται από δικαστικές πηγές στο αμέσως προσεχές διάστημα οι αρμόδιοι εισαγγελείς αναμένεται να εκδώσουν τα πρώτα εντάλματα τα οποία θα αφορούν τους διαχειριστές ενός συστήματος παράπλευρων εταιρειών, που είχε στήσει η NOVARTIS για τη διακίνηση του μαύρου χρήματος, ενώ η δικαιοσύνη αναζητεί τρόπους να ξεπεραστεί το «εμπόδιο» της παραγραφής των ευθυνών των πολιτικών προσώπων.

Από τη NOVARTIS και τις άλλες εμπλεκόμενες πολυεθνικές διακινήθηκαν οι λεγόμενες «διακριτικές» πληρωμές, κυρίως σε καθηγητές πανεπιστημίου, διοικήσεις κρατικών Νοσοκομείων και Ταμείων, καθώς και σε μέσα ενημέρωσης. Οι μίζες σε πολιτικούς και κόμματα περνούσαν μέσω ενός δεύτερου συστήματος offshore εταιρειών και το βρόμικο χρήμα κατέληγε σε φορολογικούς παραδείσους και σε εταιρείες σφραγίδα, τις οποίες έστηναν συνεργάτες ή συγγενικά πρόσωπα κορυφαίων πολιτικών. Οι μίζες που έδιναν η NOVARTIS και οι πολυεθνικές του φαρμάκου, σε πολιτικούς, γιατρούς και κρατικούς αξιωματούχους, υπολογίζονται σε ποσοστό 15% επί του συνολικού τζίρου! Με δεδομένο ότι ο ετήσιος τζίρος από τα φάρμακα έφτασε τα έξι δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο, οι μίζες υπολογίζονται σε εννιακόσια εκατομμύρια ευρώ ετησίως! Πρόκειται για ένα ιλιγγιώδες ποσό το οποίο κατέληγε σε πολιτικά κόμματα, υπουργούς, εκδότες, γιατρούς και διεφθαρμένους κρατικούς υπαλλήλους.

Στην έρευνα για το γιγαντιαίο σκάνδαλο εμπλέκονται εκτός από την Ελληνική Δικαιοσύνη και η Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς καθώς και το FBI.

Στην Αθήνα βρίσκεται εδώ και δέκα μέρες κλιμάκιο πρακτόρων του FBI, το οποίο συνεργάζεται με την κρατική ασφάλεια και το ΣΔΟΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης και των διωκτικών αρχών βρίσκεται και δεύτερη πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία που ακολουθούσε αντίστοιχες πρακτικές με τη NOVARTIS.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...