Έτοιμος ο Επαρχιακός δρόμος Αναβρυτής-Κεντρικής-Δηλώσεις Σταρακά

Μια εργολαβία εξαιρετικής σημασίας για τις τοπικές κοινωνίες, ολοκληρωμένη σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90%, επισκέφτηκε την Παρασκευή 23/6 η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Χριστίνα Σταρακά, παρουσία των τεχνικών υπηρεσιών της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
Το έργο φέρει τον τίτλο: «ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΣΥΝΔΕΤΗΡΙΑΣ ΟΔΟΥ Δ.Δ. ΑΝΑΒΡΥΤΗΣ – Δ.Δ. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ» και εκτελείται στην ορεινή Ναυπακτία, με συνολικό προϋπολογισμό 1.700.000 ευρώ ο οποίος έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας (ΣΑΕΠ 001).
Πρόκειται για έργο βελτίωσης των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της ήδη υπάρχουσας χωμάτινης οδού με τοπικές διαπλατύνσεις, κατασκευή τεχνικών έργων, κατασκευή οδοστρωσίας – ασφαλτικών και τοποθέτηση οριζόντιας και κάθετης σήμανσης.

Ο εν λόγω δρόμος μήκους 6,3 Km συνδέει το Δ.Δ. Αναβρυτής με το Δ.Δ. Κεντρικής του Δήμου Ναυπακτίας. Το συγκεκριμένο τμήμα ήταν χωματόδρομος και με τις παρεμβάσεις που έγιναν βελτιώθηκε η συγκοινωνία τόσο μεταξύ των Δημοτικών Διαμερισμάτων όσο και μεταξύ της πόλεως της Ναύπακτου με την Άνω-Χώρα Ναυπακτίας.
Οι εργασίες που εκτελέσθηκαν και συνεχίζονται με την παρούσα εργολαβία περιλαμβάνουν τρία στάδια και πιο συγκεκριμένα:
1) Κατασκευή τεχνικών έργων :Αναλυτικότερα, για τη διευθέτηση των ρεμάτων και την απορροή των όμβριων υδάτων κατασκευάστηκαν σωληνωτοί οχετοί, στραγγιστήρια καθώς επίσης και τοίχοι αντιστήριξης για την ευστάθεια των πρανών.
2) Εργασίες Οδοστρωσίας – ασφαλτικών : Έγιναν εργασίες οδοστρωσίας, κατασκευή βάσης και υπόβασης καθώς επίσης και κατασκευή ασφαλτικού τάπητα κυκλοφορίας μέσου πάχους σε όλο το μήκος του δρόμου.
3) Εργασίες οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης.Είναι σε εξέλιξη η κατασκευή μπαρών ασφαλείας, η σήμανση της οδού και η τελική διαγράμμιση του οδοστρώματος.
Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Σταρακά δήλωσε σχετικά: «Άλλη μια εργολαβία που συνδέει καίρια σημεία του ορεινού μας οδικού δικτύου σχεδόν έχει ολοκληρωθεί. Είναι ευχάριστο το γεγονός πως αυτό αναμένεται να γίνει πριν αρχίσουν να έρχονται μαζικά οι απόδημοι συντοπίτες μας και οι επισκέπτες για το καλοκαίρι. Η ορεινή Ναυπακτία είναι από τα ωραιότερα μέρη της Ελλάδας και μέριμνά μας είναι να την αναδείξουμε ακόμη περισσότερο. Συνεχίζουμε τον αντίστοιχο αγώνα σε όλη την Αιτωλοακαρνανία».



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. βλέπω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ολοκλήρωση του κομματιού Αναβρυτή – Κεντρική . Μαζί με το Κομμάτι Κεντρική – Άνω Χώρα αποτελούν ενα αξιόπιστο δίκτυο , Το πρόβλημα όμως στο συνδετήριο αυτό άξονα που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο κεντρικός προς τα ορεινά λόγω λιγότερων χιλιομέτρων …….. είναι η κάκιστη έως εγκληματική κατασκευή στο κομμάτι πριν από το Ανθόφυτο έως και το Καταφύγιο . Εαν δεν γίνει και εκεί μια ολοκληρωμένη και εκτεταμένη επέμβαση , δυστηχώς το σημερινό ευχάριστο νεό για όλους τους ορεινούς Αποδοτούς …. δεν θα έχει ΚΑΜΜΙΑ ΑΞΙΑ ……..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...