Έφοδος εισαγγελέων στο σπίτι του Γιάννου Παπαντωνίου

Κατέσχεσαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και έγγραφα

Φύλλο και φτερό έκαναν αστυνομικοί παρουςία ειςαγγελέα το σπίτι και τα γραφεία του πρωην υπουργού αμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου στο πλαίσιο των ερευνλων που διεενργεί η εισαγγελία κατα της Διαφθοράς για υποθέσεις εξοπλιστικών που υπογράφηκαν απο τον ίδιο αλλά και του ελεγχου για τον τρόπο με τον οποίο απέκτησε τα περιουσικά του στοιχεία. Η αιφνιδιαστική έρευνα διατάχθηκε – προ ημέρων- απο την Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και σε αυτή συμμετείχαν αστυνομικοί παρουςία εισαγγελέα .  Συμφωνα με πληροφορίες οι αρχές κατέσχασαν πολυτιμο υλικό, όπως ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σκληρούς δίσκους και αρχεία καθώς και σημειώσεις. Το υλικό μεταφέρθηκε στην εισαγγελία διαφθοράς και τώρα οι εισαγαγελείς έχουν αρχίσει να επεξεργάζονται το υλικό και να μελετούν τα νέα στοιχεία τα οποία αναμένεται να δώσουν νέα ώθηση στην έρευνα που διενεργείται για υποθέσεις οι οποίες αφορούν στον πρώην υπουργό.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη η κα Τουλουπάκη έχει ακςήσει συμπληρωματική ποινική δίωξη (ικανοποιώντας σχετικό αιτημα της ανακριτριας Ζαμανίκα) για δωροδωκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος για την υποθεση των φρεγατών, φωτογραφίζοντας τον πρωην υπουργό αμυνας Γιαννο Παπαντωνίου. Πρόκειται ουσιαστικά για τον μόνο δρόμο (η άσκηση διωξης για αυτά τα αδικήματα , κυρίως για το ξέπλυμα όπως στις περιπτώσεις Τσοχατζόπουλου, Μαντέλη) που θα κρατήσει μακριά από την παραγραφή την υποθεση και θα δώσει ζωή στην προανακριτική της Βουλής.

 ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΑΝ

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες κατ΄οίκον για τον πρώην υπουργό,διατάχθηκαν και πραγματοποιήθηκαν, προκειμένου να αναζητηθούν και να αντληθούν στοιχεία, που μπορεί να είναι χρήσιμα για τις δικαστικές έρευνες που κινούνται τόσο σε επίπεδο Εισαγγελίας Διαφθοράς, όσο και σε επίπεδο ανακριτικής διαδικαςίας από την ειδική ανακρίτρια Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα.

Σύμφωνα με πληφοφορίες κλιμάκιο εισαγγελέων ειςέβαλαν και έκαναν φύλλο και φτερό το σπίτι του πρώην υπουργού -πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάλογη έρευνα έγινε και στο γραφείο στο κέντρο της Αθήνας- από όπου κατασχέθηκαν έγγραφα, αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών τα οποία και αξιολογούνται στο πλαίσιο των ερευνών που περιλαμβάνουν τα πάντα. Λογαριασμούς της σύζυγου του πρώην υπουργού, ακίνητα, λογαριασμούς με τους οποίους συνδέεται ο ίδιος στο εξωτερικό και συμβάσεις για τα εξοπλιστικά που υπεγράφησαν επςί των ημερών του.

Αλλωςτε για τον Γιάννο Παπαντωνίου, οι έρευνες της Εισαγγελίας Διαφθοράς που έχουν ξεκινήσει από καιρό εστιάζονται όχι μόνον στα εξοπλιστικά που υπεγράφησαν επί των ημερών του,αλλά και στα ακίνητα που απέκτησε ο ίδιος και πρόσωπα της οικογενείας του μετά το 2000, αλλά και τους λογαριασμούς της συζύγου του που εντοπίστηκαν σε ελβετική τράπεζα από τη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/283593-Ektakto-Ephodos-eisaggeleon-sto-spiti-toy-Giannoy-Papantonioy ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...