Ήπια αναπροσαρμογή στα ανταποδοτικά τέλη ο Δήμος Ναυπακτίας.

Όλα όσα είδαμε κι ακούσαμε στο δημοτικό συμβούλιο

Τι φέρνει από τη νέα χρονιά ο γεράκος με τα λευκά μαλλιά;

Μπουλές:Μηδενική η αύξηση,στόχος μας ο εξορθολογισμός

Ποιά περιοχή του δήμου Ναυπακτίας θα δει κατά 154% να αυξάνονται τα τέλη;

Tρεις οι τελικές προτάσεις.Υπερψηφίστηκε η πρόταση Σταυρόπουλου.Τι έκανε η Κουτσοσπύρου;

Tι ψήφισε ο Καρακώστας που απουσίαζε καθ’ολη τη διάρκεια της συζήτησης;

Τελικά φταίει η Ενιαία αρχή πληρωμών για τo πρόβλημα μισθοδοσίας των υπαλλήλων.

Τι θα γίνει με τα μικρόφωνα τελικά; Ή κάντε απευθείας ανάθεση για νέα μικροφωνική ή μοιράστε ντουντούκες.

Και’κει που έλεγα δεν θα πει τίποτα σήμερα;O Zορό ξαναχτύπησε.Αυτή τη φορά με τον μασκοφόρο που χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο του δήμου για να μεταφέρει ξύλα για το τζάκι του.Κύριε Νούλα ως εδώ καλά.Φανταστείτε να κουβαλά σε λίγο καύσιμα για το καλοριφέρ.!!!!

To σχέδιο που προβλέπεται να εφαρμοστεί όπως αυτό πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο αναφορικά με τα ανταποδοτικά τέλη του δήμου Ναυπακτίας για το 2012 αναφέρει το διαχωρισμό του δήμου σε τρεις ζώνες.

Η πρώτη αφορά την πόλη της Ναυπάκτου που ”απολαμβάνει’ υψηλού επιπέδου υπηρεσίες από το δήμο,η δεύτερη ζώνη το λεγόμενο παραλιακό μέτωπο,δηλαδή Χάλκεια,Αντίρριο,Αφροξυλιά,μέχρι Δάφνη και η τρίτη ζώνη που αφορά τον ημιορεινό και ορεινό όγκο του δήμου.

Σύμφωνα λοιπόν με το ήπιο σενάριο που πέρασε και θα εφαρμοστεί στην πρώτη ζώνη οι οικίες θα φτάσουν σε διάστημα δύο ετών το συντελεστή 1,40 και τα καταστήματα το 2,40 , στη δεύτερη περίπτωση οι οικίες το 1,25 και τα καταστήματα το 1,90 και στην τρίτη ζώνη οι οικίες το 1,10 και τα καταστήματα το 1,40.Σε αυτή την περίπτωση θα υπάρχουν και κοινωνικά κριτήρια όπως 50% έκπτωση στους μακροχρόνια ανέργους,50% στους δικαιούχους σίτισης του δήμου και στου πολύτεκνους με εισοδηματικά κριτήρια.Πρόταση η οποία προήλθε από την παράταξη Κοτσανά και ενσωματώθηκε στην τελική πρόταση της πλειοψηφίας.

Ο Θ.Παπαθανάσης στην αρχή πρότεινε αναβολή της συζήτησης λόγω όπως τόνισε για μια ακόμη φορά ότι η δημοτική αρχή παίζει το θέατρο του παραλόγου αφού δεν βάζει εισηγήσεις στο σώμα με αποτέλεσμα να υπάρχει πλημμελής ενημέρωση.

Ο κ.Σταυρόπουλος ως εισηγητής του θέματος πρότεινε είτε την απότομη αναπροσαρμογή των τελών που θα μας έφτανε  άμεσα στα 2.234.000 ευρώ είτε το ήπιο σενάριο (αυτό που πέρασε τελικά), που ανέφερε ότι σε βάθος διετίας θα απέφερε έσοδα στο δήμο της τάξης των 2.226.000 ευρώ.

Ο κ.Παπαθανάσης,αφού υπεραμύνθηκε της δικής του θητείας ότι επί ημερών του δεν είχε γίνει καμία αύξηση στα τέλη,πρότεινε για την πόλη και τις τοπικές κοινότητες  1,16 (σταθερά δηλαδή) και τις πέντε δημοτικές κοινότητες το 1,10.

Η τρίτη πρόταση που έπεσε στο τραπέζι για ψηφοφορία ήρθε από την παράταξη Κοτσανά η οποία έλεγε: 1,16 για την πόλη της Ναυπάκτου,1,16 από 1,37 για το Αντίρριο,1,16 από 1,74



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...