Αγρίνιο:Συνάντηση Παπαναστασίου-Βορίδη

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου συναντήθηκε στο Δημαρχείο με τον  Βουλευτή Αττικής και Τομεάρχη Δημόσιας Διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη.

O Γ. Παπαναστασίου προσέφερε στον κ. Βορίδη ένα λεύκωμα με φωτογραφίες της Λίμνης Τριχωνίδας και την έκδοση «Αγρίνιο – Πολεοδομική εξέλιξη από την αναδημιουργία στην ακμή του Μεσοπολέμου (1830 – 1940) ».

Ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε ικανοποιημένος από την ενημέρωση και τόνισε μεταξύ άλλων: «Να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο για την φιλοξενία και την ενημέρωση σχετικά με όλα τα ζητήματα που αφορούν τον τόπο. Έχει ήδη εκφραστεί η δέσμευση της ΝΔ να εντάξει  στο πρόγραμμα των υποδομών την κάθετη σύνδεση της πόλης. Θα θέλαμε αυτό να γίνει αποδεκτό από την Κυβέρνηση και να είναι σημείο συναίνεσης. Δεν νομίζω ότι υπάρχει περιθώριο καθυστέρησης και χρονοτριβής για το ζήτημα της παραχώρησης της έκτασης για το ΒΙΟΠΑ. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Η περιοχή το χρειάζεται. Μιλήσαμε ακόμη για τα μεγάλα θέματα της Αυτοδιοίκησης και την επίθεση που δέχεται από την Κυβέρνηση. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι η νομοθεσία δεν επιτρέπει στην Αυτοδιοίκηση να λειτουργήσει αναπτυξιακά. Για την Κυβέρνηση προτεραιότητα είναι η αλλαγή του εκλογικού συστήματος. Έχουμε πει όμως στους αιρετούς να μην ανησυχούν. Διότι και να αλλάξει ο εκλογικός νόμος τώρα στις επόμενες εκλογές θα έχει αλλάξει η Κυβέρνηση και δική μας προτεραιότητα θα είναι να επαναφέρουμε ένα εκλογικό σύστημα που θα εξασφαλίζει την αντιπροσώπευση αλλά και την κυβερνησιμότητα  χωρίς να αποσαρθρώνει διοικητικά την  δυνατότητα των Δημάρχων να αποφασίζουν».      

Αμέσως μετά σε δηλώσεις του ο κ. Παπαναστασίου τόνισε : «Είχα τη τιμή και τη χαρά να συζητήσω με τον Τομεάρχη Δημόσιας Διοίκησης της ΝΔ τα μεγάλα ζητήματα της περιοχής όπως είναι η κάθετη σύνδεση με την Ιόνια Οδό, το Επιχειρηματικό Πάρκο αλλά και το θέμα που προέκυψε με τα Πανεπιστημιακά τμήματα και τις φήμες για μεταφορά τους. Οι πολίτες και οι φορείς έχουν εκφράσει την αντίδρασή τους. Περιμένουμε να οριστεί  συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας. Χρειαζόμαστε όση στήριξη μπορούμε να έχουμε. Ενημέρωσα τον κ. Βορίδη και για τα μεγάλα προβλήματα στην Αυτοδιοίκηση με τις συνεχείς αλλαγές των νομοθετημάτων που το μόνο που δημιουργούν είναι προβλήματα και δυσλειτουργίες στην καθημερινότητα των τοπικών κοινωνιών».   



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...