Αεροδιακομιδή – θρίλερ για βρέφος από τη Σκόπελο

Αεροδιακομιδή – θρίλερ για βρέφος από τη Σκόπελο

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η αεροδιακομιδή ενός βρέφους 9 μηνών με σοβαρό πρόβλημα υγείας από την Σκόπελο στο Νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας, λόγω της κακοκαιρίας.

Το βρέφος έπρεπε να διακομιστεί άμεσα στην Αθήνα για να χειρουργηθεί, και για το σκοπό αυτό ένα ελικόπτερο Super Puma απογειώθηκε στις 20:00 το βράδυ της Τρίτης από τη Λήμνο για να το παραλάβει. Ωστόσο, λόγω των καιρικών συνθηκών δεν μπόρεσε να προσγειωθεί στη Σκόπελο.

Στις 22:00 το βράδυ, και ενώ τα κύματα σκεπάζουν το λιμάνι της Σκοπέλου, με ένα φουσκωτό σκάφος, η γιαγιά του παιδιού και ένας αρχικελευστής του Λιμενικού, κρατώντας το στην αγκαλιά του, επιχειρούν να βγουν από το λιμάνι για να ανέβουν σε δεξαμενόπλοιο που τους περιμένει σε κοντινή απόσταση. Όμως και αυτή η επιχείρηση αποτυγχάνει λόγω των καιρικών συνθηκών, καθώς το κύμα έφτανε τα 4 μέτρα.

Δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα, ελικόπτερο διάσωσης S70 απογειώθηκε από τον Μαραθώνα για να παραλάβει το βρέφος, όμως λόγω των ισχυρών ανέμων επέστρεψε στη βάση του.

Τελικά, στις 8:20 το πρωί της Τετάρτης ένα ελικόπτερο Super Puma καταφέρνει να προσγειωθεί στη Σκόπελο, παραλαμβάνοντας το παιδί, που στις 11:15 έφτασε στο Νοσοκομείο Παίδων.

Το βρέφος, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, υποβλήθηκε σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται στη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου προληπτικά μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της υγείας του και να πάρει εξιτήριο.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/356885-Aerodiakomide-thriler-gia-brephos-apo-te-Skopelo ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...