Αιχμές κατά του Τραμπ από τον Κινέζο πρόεδρο

Σι Τσινπίνγκ

Κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, στο Νταβός, ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τσινπίνγκ, άφησε έμμεσες αιχμές εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Κινέζος πρόεδρος προειδοποίησε τις εθνικές κυβερνήσεις να μην επιστρέψουν σε πολιτικές εμπορικού προστατευτισμού, σημειώνοντας πως «σε έναν εμπορικό πόλεμο, δεν πρόκειται να υπάρξουν νικητές».

Απηύθυνε επίσης, έκκληση οι χώρες να μην «αναζητούν» το δικό τους συμφέρον εις βάρος τον υπόλοιπων και επανέλαβε την ανάγκη αποφυγής ενός «εμπορικού πολέμου».

«Το να επιθυμείς τον προστατευτισμό είναι να σαν να κλειδώνεσαι σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Ο αέρας και η βροχή μείνουν απ’ έξω, αλλά το ίδιο συμβαίνει και με τον αέρα και το φως» εξήγησε γλαφυρά.

Στη συνέχεια, διαβεβαίωσε πως η Κίνα δεν πρόκειται να υποτιμήσει το γουάν και τάχθηκε υπέρ των «ανοιχτών, διαφανών και αμοιβαίως επωφελών» εμπορικών συμφωνιών.

«Η μία χώρα δεν θα πρέπει να βλάπτει την άλλη, θέτοντας εμπόδια» έσπευσε να σημειώσει, τονίζοντας ότι «η Κίνα θα κρατήσει ανοιχτές τις πόρτες της προς όλους».

Σημειώνεται ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος αναλαμβάνει και επισήμως καθήκοντα την Παρασκευή, έχει δεσμευτεί να επιβάλλει δασμούς στα κινεζικά προϊόντα, με στόχο την τόνωση της αμερικανικής μεταποίησης.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...