Ακόμα πιο κοντά στον τίτλο ο… αήττητος ΠΑΟΚ, νίκησε 0-2 τον Παναθηναϊκό

Ακόμα πιο κοντά στον τίτλο ο… αήττητος ΠΑΟΚ, νίκησε 0-2 τον Παναθηναϊκό

Νέο «διπλό» τίτλου για τον ΠΑΟΚ, αυτή τη φορά μέσα στο ΟΑΚΑ, που επικράτησε του Παναθηναϊκού με 2-0, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, διατηρώντας το αήττητο που τρέχει από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος κι ανεβάζοντας τη διαφορά από τον δεύτερο Ολυμπιακό στους δέκα πόντους, με ματς περισσότερο! 

Σε ένα… περίεργο παιχνίδι της μοίρας, οι φιλοξενούμενοι σκόραραν στο δεύτερο λεπτό κάθε ημιχρόνου, με τους δύο Βραζιλιάνους Μαουρίτσιο και Ζάμπα. Ενώ ο δεύτερος είδε και την απευθείας κόκκινη κάρτα του διαιτητή Κέλε στο 72’, για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Κολοβέτσιο… 

Οι «πράσινοι» είδαν τα όποια σχέδιά τους να πηγαίνουν… περίπατο, από την εξέλιξη αυτή, ενώ με την ήττα τους έμειναν έξι βαθμούς πίσω από τον Άρη και την πέμπτη θέση που οδηγεί στην Ευρώπη. 

Ο αγώνας: 

Στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που κατάφερε να αιφνιδιάσει στην πρώτη φάση του αγώνα ανοίγοντας το σκορ με το… καλημέρα, μετά την προβολή του Μαουρίτσιο στο δεύτερο δοκάρι από εκτέλεση κόρνερ και κακή έξοδο του Διούδη, βάζοντας ακόμα πιο… δύσκολα στον αντίπαλό του. 

Μετά το δεκάλεπτο κι αφού ξεπέρασαν το αρχικό σοκ οι παίκτες του Παναθηναϊκού πήραν την κατοχή της μπάλας, έδειξαν διάθεση να επιτεθούν, αλλά δεν μπόρεσαν να φτιάξουν κάποια «καθαρή» φάση για γκολ. 

Μάλιστα, λίγο έλειψε να βρεθούν πίσω με δύο τέρματα διαφορά, αλλά το σουτ του Μαρουρίτσιο μέσα από την περιοχή στο 21’ σταμάτησε πάνω στον Μαυρομάτη για να καταλήξει στην αγκαλιά του Διούδη… 

Όσο περνούσε η ώρα, οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου συνέχισαν να ελέγχουν τον ρυθμό του αγώνα, καλύπτοντας σωστά τους χώρους και περιμένοντας παράλληλα την ευκαιρία για να «χτυπήσουν» σε κάποια αντεπίθεση. 

Όπως συνέβη στο 35ο λεπτό, με τον Άκπομ ωστόσο να κάνει το δύσκολο, αποφεύγοντας τους Κολοβέτσιο-Ινσουα, αλλά να χάνει το… εύκολο, αστοχώντας από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή! 

Οι «πράσινοι»… απάντησαν τρία λεπτά μετά, με τον Κολοβέτσιο να έχει την διπλή ευκαιρία για να σκοράρει, αλλά αμφότερα τα σουτ του μπλόκαραν στα σώματα των Μάτος και Βαρέλα αντίστοιχα.

Ενώ ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στην ισοφάριση κι αυτός στο τρανζίσιον, με τον Μπουζούκη να βρίσκει πολύ ωραία με βαθιά μπαλιά τον Μακέντα, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, αλλά νικήθηκε από τον Πασχαλάκη στο τετ α τετ, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων! 

Με τον Μαυρομάτη να αστοχεί κι αυτός στην κεφαλιά που πήρε στην εκτέλεση του κόρνερ προτού οι δυο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια… 

Στην επανάληψη, ο Γιώργο Δώνης έριξε στο παιχνίδι τον Εμμανουηλίδη, προκειμένου «φρεσκάρει» την επίθεσή του, όμως ήταν ο ΠΑΟΚ εκείνος που βρήκε πρώτος το γκολ. Ξανά δύο λεπτά μετά την έναρξη, ξανά με έναν Βραζιλιάνο! 

Όταν από λάθος κεφαλιά του Ινσούα η μπάλα πάει στον Μάτος που σεντράρει από δεξιά, ο Κουρμπέλης διώχνει κι αυτός λανθασμένα, η μπάλα φτάνει στον Ζαμπά που πλασάρει σωστά τον Διούδη και δίνει μεγάλο προβάδισμα για τη νίκη στην ομάδα του… 

Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι «άνοιξε» εντελώς, με την ψυχολογία των παικτών του Παναθηναϊκού στα… τάρταρα να επιτρέπει στους «ασπρόμαυρους» να απειλήσουν για ακόμα μεγαλύτερο σκορ. 

Με την… γνωστή μέθοδο των αντεπιθέσεων, ο Ζαμπά στο 55’ και ο Άκπομ πέντε λεπτά μετά έφτασαν κοντά στο 0-3, αλλά ο Διούδης μπλόκαρε εύκολα το σουτ του πρώτου, ενώ η προσπάθεια του δεύτερου πέρασε απελπιστικά άουτ.

Ενδιάμεσα, το «τριφύλλι» πήγε να μειώσει με… καραμπόλα, αλλά ο Πούγγουρας δεν περίμενε την μπάλα κι έτσι την βρήκε με το γόνατο, για να πάρει αυτή ύψος και να περάσει πάνω από την εστία του Πασχαλάκη, στο 63ο λεπτό. 

Το ματς συνέχισε να είναι… ροντέο και στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο έγιναν φάσεις για γκολ εκατέρωθεν. Με τον ΠΑΟΚ μάλιστα να έχει δύο κλασικές ευκαιρίες -που αλλού;- στην κόντρα, στο 84’ και στο 93’ αλλά τόσο ο Ενρίκε όσο και ο Ολιβέιρα δεν μπόρεσαν να δουν το όνομά τους στον πίνακα των σκόρερ… 

Οι συνθέσεις του αγώνα

Παναθηναϊκός (3-4-3): Διούδης, Πούγγουρας (69’ Άλτμαν), Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Γιόχανσον, Κάτσε (69’ Δώνης), Κουρμπέλης, Ινσούα, Μπουζούκης, Μακέντα, Χατζηγιοβάνης (46’ Εμμανουηλίδης). 

ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια (82′ Ενρίκε), Σάκχοφ (77’ Γιαννούλης), Μαουρίτσιο, Λημνιός, Μπίσεσβαρ (70’ Ολιβέιρα), Ζαμπά, Άκπομ. 

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή: https://www.kontranews.gr/PROTOSELIDA-EIKONES/355900-Akoma-pio-konta-ston-titlo-o-aettetos-PAOK-nikese-0-2-ton-Panathenaiko ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...