Αλέξης Χαρίτσης: 36 νέα έργα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Την ένταξη στο  Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 36  νέων έργων στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας αποφάσισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης. Σύμφωνα με την απόφαση εντάσσονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 30  νέα έργα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (12,5 εκατ. ευρώ)  και άλλα 6 στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (3 εκατ. ευρώ). Σύμφωνα με τη λίστα που έδωσε στο δημοσιότητα το υπουργείο, πρόκειται για έργα υποδομών στο περιβάλλον, στις συγκοινωνίες, στον πολιτισμό και στον αθλητισμό.

«Πιστοί στις δεσμεύσεις μας εξασφαλίζουμε την απαραίτητη χρηματοδότηση για την υλοποίηση όλων εκείνων των αναγκαίων υποδομών στις τοπικές κοινωνίες που αναβαθμίζουν τις αναπτυξιακές τους δυνατότητες και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών», δήλωσε σχετικά ο υπουργός τονίζοντας ότι πρόκειται για έργα στους συγκοινωνίες, που καθιστούν πιο γρήγορες και ασφαλείς τις μεταφορές, στις αθλητικές υποδομές, στο περιβάλλον και τον πολιτισμό, που προστατεύουν και αναδεικνύουν το πολιτιστικό και περιβαλλοντικό κεφάλαιο των τοπικών κοινωνιών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «βρισκόμαστε σε συνεχή διαβούλευση με τους παραγωγικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των κατάλληλων παρεμβάσεων που απαντούν στις ανάγκες κάθε περιοχής και ενισχύουν τις αναπτυξιακές τους προοπτικές».

Στο οικονομικό κομμάτι, ο υπουργός επισημαίνει ότι για την χρηματοδότηση τους, «αυξήσαμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που πλέον φτάνει στο 1 δισ. ευρώ. Προχωράμε με αποφασιστικότητα σε όλες τις αναγκαίες τομές που θα βάλουν  τη χώρα σε τροχιά βιώσιμης, περιβαλλοντικά ισόρροπης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/286360-Alexes-CHaritses-36-nea-erga-sto-Programma-Demosion-Ependyseon ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...