Αλέξης Χαρίτσης: H δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει πολύ γρήγορα

Η β’ αξιολόγηση θα κλείσει πολύ γρήγορα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης  Χαρίτσης, από τις Σέρρες όπου συμμετείχε σε ημερίδα για τον αγροτικό τομέα, ως πυλώνα ανάπτυξης της χώρας. Όπως είπε, είμαι «βέβαιος ότι αυτή η εκκρεμότητα θα λήξει πάρα πολύ γρήγορα» και η ελληνική Οικονομία για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια να μπορέσει να βαδίσει στο δρόμο της ανάπτυξης.                                                                                                  

 Η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα εργάστηκε σκληρά ώστε να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις του μνημονίου τόνισε και αυτό τον κάνει βέβαιο ότι και το κεφάλαιο της β’ αξιολόγησης θα κλείσει σύντομα.  Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «Είμαστε πλέον βέβαιοι και αυτό αποτυπώνεται και στις δηλώσεις, αλλά και στις ενέργειες των περισσοτέρων Ευρωπαίων αξιωματούχων ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ευρωπαϊκών χωρών και των ηγεσιών τους, επιζητεί την επίλυση αυτής της σημαντικής εκκρεμότητας, έτσι ώστε το αμέσως επόμενο διάστημα η ελληνική οικονομία με ασφάλεια πλέον και για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια να μπορέσει να βαδίσει στο δρόμο της ανάπτυξης».

Αν και από το κυβερνητικό επιτελείο δεν δεσμεύονται σε συγκεκριμένη ημερομηνία, ο «υπουργός-ΕΣΠΑ», προσέθεσε ότι «πολύ σύντομα, είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτή η εκκρεμότητα θα κλείσει. Η χώρα, οι ελληνικές τράπεζες θα ενταχθούν στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας και πλέον θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για μια νέα σελίδα στην ελληνική οικονομία».

Το μεγάλο στοίχημα του υπουργείου, παραμένει η επιστροφή σε υψηλούς ρυθμούς Ανάπτυξης και με τον  φετινό στόχο να έχει τεθεί στο 2,7%, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο κ. Χαρίτσης επεσήμανε ότι «Είναι πάρα πολύ σημαντικό μέσα στο 2017 να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να έχουμε ανοιχτό ορίζοντα μπροστά μας για την υλοποίηση των αναπτυξιακών πολιτικών που έχουμε σχεδιάσει και να αφήσουμε πίσω μας τον υφεσιακό κύκλο της λιτότητας και των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν τα προηγούμενα έξι, επτά χρόνια».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...