Αλλάζουν οι έλεγχοι διαβατηρίου από Δευτέρα στα αεροδρόμια

Αλλάζουν οι έλεγχοι διαβατηρίου από Δευτέρα στα αεροδρόμια

Σε ισχύ τίθεται από αύριο, Δευτέρα 8 Απριλίου ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός 458/2017, σηματοδοτώντας αλλαγές στη διαδικασία των ελέγχων στα αεροδρόμια.

Στην κατεύθυνση αυτή και όπως ορίζει ο νέος κανονισμός, οι διαβατηριακοί έλεγχοι και έλεγχοι διασταύρωσης στοιχείων ταυτοτήτων θα γίνονται με χρήση βάσης δεδομένων σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που ταξιδεύουν προς και από χώρες, οι οποίες δεν είναι μέλη της Συνθήκης Σένγκεν.

Στην πράξη, για τους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σε χώρες εκτός Σένγκεν, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να φτάνουν έγκαιρα στον διαβατηριακό έλεγχο, ο οποίος σημειώνεται ότι διενεργείται από την Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να μην αυξηθεί ο χρόνος αναμονής τους στα αεροδρόμια και να έχουν όλο τον απαραίτητο χρόνο προσέλευσης στην Πύλη Αναχώρησης της πτήσεις τους.

Για την επιτάχυνση των διαδικασιών ελέγχου, οι αρμόδιες αρχές συνιστούν τη χρήση διαβατηρίου έναντι της Αστυνομικής Ταυτότητας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ΕΛΑΣ έχει ενισχύσει το δυναμικό της στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, ενώ και οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου έχουν προβεί σε βελτιωτικές παρεμβάσεις προκειμένου να αποφευχθούν ουρές και ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

Στις παραπάνω προβλέψεις δεν εμπίπτουν οι πτήσεις εσωτερικού, καθώς και εκείνες σε χώρες εντός Σένγκεν.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/359509-Allazoyn-oi-elegchoi-diabaterioy-apo-Deytera-sta-aerodromia ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...