Αλ. Φλαμπουράρης: Βούλησή μας να προστατευτούν όλες οι θέσεις εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων

Αλ. Φλαμπουράρης: Βούλησή μας να προστατευτούν όλες οι θέσεις εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η συνάντηση του Υπουργού Επικρατείας κ. Αλέκου Φλαμπουράρη με το προεδρείο της ΟΤΟΕ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συζητήθηκαν ενδελεχώς οι θέσεις της Ομοσπονδίας αναφορικά με τα κρίσιμα  ζητήματα που αφορούν το χρηματοπιστωτικό σύστημα και ιδιαίτερα οι εργασιακές σχέσεις των τραπεζοϋπαλλήλων, ο ρόλος των τραπεζών στην οικονομία της χώρας καθώς επίσης και η αντιμετώπιση του προβλήματος των «κόκκινων δανείων» .

Ειδικότερα:

Όσον αφορά το τραπεζικό σύστημα ο κ. Φλαμπουράρης ανέφερε ότι η Κυβέρνηση εργάζεται εντατικά με στόχο τόσο την ισχυροποίησή του, όσο και την απάλειψη των χρόνιων παθογενειών, προκειμένου αυτό να διαδραματίσει τον πραγματικό του ρόλο, ενισχύοντας και χρηματοδοτώντας την πραγματική οικονομία. Ο Υπουργός διαπίστωσε πως και η ΟΤΟΕ διακατέχεται από τις ίδιες αντιλήψεις και πως θα κινηθεί και αυτή προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.   
Παράλληλα ο κ. Φλαμπουράρης εξέφρασε την πολιτική βούληση ώστε να προστατευτούν όλες ανεξαιρέτως οι θέσεις εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων, καθώς επίσης και οι συλλογικές τους συμβάσεις.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε επίσης από τον Υπουργό αναλυτικά η πρόταση της Κυβέρνησης για το νέο νομοθετικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών. Τέλος, τέθηκε επί τάπητος και η πρόταση της ίδιας της ΟΤΟΕ για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων, η οποία ζητήθηκε να κατατεθεί αναλυτικά και γραπτώς καθώς παρουσιάζει ενδιαφέρον.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/355088-Al-PHlampoyrares-Boylese-mas-na-prostateytoyn-oles-oi-theseis-ergasias-ton-trapezoypallelon ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...