Αμείωτη η ζήτηση στις αγορές για τους ελληνικούς τίτλους!

Αμείωτη η ζήτηση στις αγορές για τους ελληνικούς τίτλους!

Τα κέρδη της Ελλάδας από το 5ετές ομόλογο απαριθμεί η HSBC

Σημαντικά οφέλη για την ελληνική Οικονομία, την οικονομική και πολιτική σταθερότητα βλέπουν οι ξένοι αναλυτές μετά την επιστροφή της χώρας στις διεθνείς κεφαλαιαγορές. Όπως αναφέρει σε νέο δελτίο της η τράπεζα HSBC, η Ελλάδα επέστρεψε στις αγορές για πρώτη φορά από το 2014 με την έκδοση του 5ετούς ομολόγου. Μία συμφωνία την οποία η χώρα χρειαζόταν να είναι επιτυχημένη και επετεύχθη με γενναιόδωρους όρους.

Όμως όπως αναφέρουν οι συντάκτες του δελτίου, η Ελλάδα δεν κέρδισε μόνο την εξομάλυνση του προφίλ της ωρίμανσης των δανείων της, αλλά παράλληλα  άνοιξε και το δρόμο για μια βιώσιμη και σταθερή πρόσβαση στην χρηματοδότησης των αγορών μετά το τέλος του προγράμματος διάσωσης (18 Αυγούστου 2018) και χωρίς να ξεπεράσει το «ταβάνι» στο χρέος που επέβαλε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Όπως αναφέρει η τράπεζα,  για τους επενδυτές η τιμή ήταν σχετικά ελκυστική σε σύγκριση με τα άλλα ομόλογα που υπήρχαν στην αγορά. Εκτός από την έκπτωση, οι όροι της ανταλλαγής ήταν 25 σεντς πάνω από την τιμή της αγοράς. Το ομόλογο διαπραγματευόταν στις 102,25 μονάδες πριν από την ανακοίνωση της προσφοράς στις 102,60 μονάδες.

Αν και σύμφωνα με το δελτίο, μία απόδοση κοντά στο 4% δεν θα ήταν ρεαλιστική, οι αναλυτές επισημαίνουν ότι το ομόλογο ήδη διαπραγματεύεται με χαμηλότερη απόδοση. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο δεν εξαντλήθηκε το ενδιαφέρον στην αγορά για τους ελληνικούς τίτλους, αλλά υπάρχει τέτοια ζήτηση που τώρα το ομόλογο ρίχνει συνεχώς την απόδοσή του!  Όπως αναφέρουν στη συνέχεια, η απόδειξη πρόσβασης στην αγορά μπορεί να επιλύσει μερικές από τις αβεβαιότητες, κάτι που θα έφερνε ακόμα χαμηλότερες αποδόσεις, με το ομόλογο λήξης 2019 στο 2,75% και το νέο 5ετές στο 3,75%.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/295044-Ameiote-e-zetese-stis-agores-gia-toys-ellenikoys-titloys ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...