Αμερικανικά μαχητικά αναχαίτισαν ρωσικά βομβαρδιστικά

Δύο μαχητικά F-22 Raptor αναχαίτσαν δύο ρωσικά βομβαρδιστικά TU-95 Bear που πετούσαν σε διεθνή εναέριο χώρο ανοικτά των ακτών της Αλάσκα.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Γκάρι Ρος, έκανε λόγο για «ασφαλή και επαγγελματική» αναχαίτιση.

Σύμφωνα με το Fox News τα ρωσικά αεροσκάφη πετούσαν σε απόσταση 100 μιλίων απ’ τη νήσο Κόντακ της Αλάσκα και περίπου 280 μιλίων νοτιοδυτικά της αεροπορικής βάσης Έλμεντορφ.

Τα Τουπόλεφ εντοπίστηκαν εντός της Ζώνης Αναγνώρισης Αεράμυνας που εκτείνεται 200 μίλια από τις ακτές της Αλάσκα.

Τα αμερικανικά μαχητικά τα συνόδεψαν επί 12 λεπτά μέχρις ότου τα ρωσικά μαχητικά πέταξαν πίσω προς την ανατολική Ρωσία.

Επιχείρησαν να υποβαθμίσουν το συμβάν από το Πεντάγωνο ως «τίποτε το ασυνήθιστο». Αλλά ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής του Ιλινόι, Άνταμ Κίνζινγκερ, είπε στο CNN ότι οι Ρώσοι «ήθελαν να δείξουν τα δόντια τους» την ώρα που επικρατεί ένταση στις διμερείς σχέσεις.

«Ήταν μια επίδειξη δύναμης απ’ τους Ρώσους. Θέλησαν να μας δείξουν ότι είναι ακόμη εδώ», είπε ο Κίνζνγκερ. «Ήταν μια προσπάθεια να πλησιάσουν όσο μπορούσαν περισσότερο τα διεθνή σύνορά μας για να δουν πως θα αντιδράσουμε.»

Το περιστατικό, που συνέβη την περασμένη Δευτέρα, έρχεται λίγες μόλις μέρες αφότου ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ρεξ Τίλερσον, είπε παρουσία του Ρώσου ομολόγου του Σεργκέι Λαβρόφ, ότι οι σχέσεις Ουάσιγκτον -Μόσχας έχουν φθάσει σε «χαμηλό σημείο».

Οι δύο υπ Εξ συναντήθηκαν κατά την επίσκεψη του Τίλερσον στη Μόσχα, στη διάρκεια της οποίας ρωσικά βομβαρδιστικά πρωταγωνίστησαν σε ανάλογο περιστατικό κοντά στην Ιαπωνία.

Οι Ιάπωνες έστειλαν 14 μαχητικά όταν εντόπισαν ανοικτά των ακτών τους τρία ρωσικά βομβαρδιστικά.

Ήταν η πρώτη φορά εδώ και περίπου δύο χρόνια που ρωσικά βομβαρδιστικά πλησίασαν τόσο πολύ τις αμερικανικές ακτές. Η προηγούμενη φορά ήταν στις 4 Ιουλίου 2015, ανήμερα της εθνικής εορτής της Ημέρας Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, όταν ο Βλάντιμιρ Πούτιν θέλησε να στείλει μήνυμα στην Ουάισγκτονν στέλνοντας τα βομβαρδιστικά ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνια και της Αλάσκα.

«Καλημέρα, Αμερικανοί πιλότοι! Είμαστε εδώ για να σας χαιρετίσουμε για την Ημέρα Ανεξαρτησίας της 4ης Ιουλίου», είπαν τότε οι Ρώσοι στους Αμερικανούς αξιωματικούς, όπως είχε μεταδώσει το CNN.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/279869-Amerikanika-machetika-anachaitisan-rosika-bombardistika ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...